Koncepcja „historii” w mediach społecznościowych została wymyślona przez Snapchata. Został skopiowany przez wiele innych platform mediów społecznościowych, takich jak Facebook i Instagram, ale wersja Snapchat nadal działa lepiej. Możesz przypisać to temu, że platforma jest bardziej odpowiednia dla tego rodzaju treści lub fakt, że Snapchat ma po prostu lepsze narzędzia do zaangażowania, ale nie można zaprzeczyć, że historia Snap jest lepsza niż Instagram lub Facebook.

Historia Snapchata jest w zasadzie odpowiednikiem aktualizacji statusu, ale jest wizualna i wygasa po 24 godzinach. Możesz dodać dowolną liczbę zdjęć, zdjęć lub filmów. Każdy element jest dodawany chronologicznie. Dodawanie Snap jest łatwe, ale jeśli później chcesz usunąć Snap z historii Snapchat, możesz to zrobić. Aby to zrobić, nie musisz czekać do upływu 24 godzin.

Usuń przystawkę z historii Snapchata

Otwórz Snapchat i dotknij miniatury awatara / opowieści w prawym górnym rogu. Spowoduje to przejście do ekranu profilu. Tutaj zobaczysz swoje historie Snapchata. Stuknij historię, z której chcesz usunąć Snap. Historia zostanie odtworzona w kolejności chronologicznej, więc dotknij ekranu, aż dojdziesz do Snap, który chcesz usunąć. Gdy to zobaczysz, dotknij przycisku trzech kropek / więcej opcji w prawym górnym rogu.

Zobaczysz przycisk usuwania pojawiający się na Snapie. Naciśnij go, potwierdź, że chcesz usunąć Snap, a zostanie on usunięty z twojej historii.

Jeśli chcesz zapisać Snap, aby móc go później edytować i opublikować, najpierw stuknij przycisk pobierania obok ikony usuwania. Ten przycisk umożliwia zapisanie przystawki do pamięci, rolki aparatu lub obu tych elementów. Następnie możesz wywołać stamtąd zdjęcie, edytować je i opublikować w swojej historii.

Jeśli chodzi o ponowne publikowanie, Snap będzie datowany na dzień, w którym został pierwotnie utworzony / zapisany. Gdy opublikujesz go ponownie w Historii, widzowie będą wiedzieć, że zdjęcie nie zostało zrobione dokładnie w momencie, w którym zostało opublikowane. Wszystkie zmiany będą trwałe, więc jeśli zastosujesz filtr, dodasz GIF, użyjesz naklejek lub dodasz tekst do Snapa, kiedy go opublikujesz, a następnie zapiszesz go ze swojej Historii przed jego usunięciem, wszystkie wprowadzone w nim zmiany będą stały. Możesz dodać więcej tekstu, GIF-ów, naklejek itp., Ale te, które są już obecne, nie będą edytowalne.