Udostępnij teraz w social media:

Instagram zaczął się jako platforma do udostępniania zdjęć, ale sam stał się siecią społecznościową. W każdej sieci społecznościowej użytkownicy muszą zarządzać swoimi odbiorcami, tj. Z kim się zaprzyjaźnić lub kto może Cię śledzić. Media społecznościowe są zbudowane na sieci osób, z którymi się łączysz, ale to niekoniecznie oznacza, że ​​musisz obserwować wszystkich lub być przyjaciółmi ze wszystkimi.

Jak zablokować kogoś na Instagramie

Instagram ma funkcję blokowania, która pozwala zabronić użytkownikowi oglądania czegokolwiek i wszystkiego, co publikujesz. Jeśli ktoś stale spamuje Twoje posty lub ogólnie jest wrogi, możesz go zablokować. Istnieją dwa sposoby, aby zablokować kogoś na Instagramie.

Sprawdź -   Sprawdź swoją wiedzę na temat bezpieczeństwa lotu i naucz się przetrwać katastrofę lotniczą

Zablokuj dostęp do komentarzy / postów

Otwórz aplikację Instagram na swoim telefonie.
Przejdź do wpisu zawierającego komentarz od użytkownika, którego chcesz zablokować.
Przesuń palcem w lewo po komentarzu.
Dotknij przycisku wykrzyknika.
Wybierz z menu opcję Zablokuj.

Zablokuj w profilu użytkownika

Możesz zablokować użytkownika w jego profilu.

Użyj paska wyszukiwania, aby znaleźć użytkownika, którego chcesz zablokować.
Stuknij przycisk więcej opcji w prawym górnym rogu.
Wybierz z menu opcję Zablokuj.

Co się dzieje, gdy blokujesz kogoś na Instagramie?

Jeśli zastanawiasz się, co się dzieje po zablokowaniu kogoś na Instagramie, wszystko jest dość proste i zgodne z normami blokowania w mediach społecznościowych.

Wszystkie komentarze pozostawione przez zablokowanego użytkownika zostaną usunięte.
Polubienia pozostawione przez zablokowanego użytkownika są usuwane.
Rozmowy, czyli wiadomości, które zostały wysłane przez zablokowanego użytkownika do Twojej skrzynki odbiorczej, nie są usuwane. Możesz wrócić i ponownie przeczytać rozmowę.
Zablokowany użytkownik nie może wysłać Ci wiadomości.
Nie możesz wysłać wiadomości do zablokowanego użytkownika.
Zablokowany użytkownik nie może zobaczyć żadnego z Twoich postów.
Zablokowany użytkownik nie może komentować Twoich postów.
Zablokowany użytkownik nie może polubić żadnego z Twoich postów.
Zablokowany użytkownik nie może oznaczyć Cię tagiem w poście.
Zablokowany użytkownik nie może wspomnieć o Tobie w swojej historii.
Zablokowany użytkownik zostanie usunięty z Twojej listy obserwujących, tj. Nie będzie już Cię obserwował.
Nie możesz już zobaczyć postów od zablokowanego użytkownika.
Nie możesz komentować postów zablokowanych użytkowników.
Nie możesz polubić posta zablokowanego użytkownika.

Sprawdź -   Te produkty dla graczy przeznaczone do komputerów osobistych doskonale nadają się do pracy biurowej

Czy możesz odblokować użytkownika na Instagramie?

Blok nie jest nieodwracalny. Możesz odblokować użytkownika po jego zablokowaniu.

Otwórz Instagram i przejdź do zakładki swojego profilu.
Stuknij ikonę koła zębatego i wybierz Ustawienia z menu.
Wybierz Prywatność.
Przewiń w dół i kliknij Zablokowane konta.
Stuknij przycisk Odblokuj obok konta, które chcesz odblokować.

Co mam zrobić, jeśli ktoś zablokował mnie na Instagramie?

Jeśli ktoś Cię zablokował na Instagramie, niewiele możesz z tym zrobić. Postępuj zgodnie z tymi wskazówkami.

Zostaw w spokoju osobę, która Cię zablokowała.
Nie próbuj z nimi rozmawiać.
Nie chcą z tobą rozmawiać.
Nie twórz kolejnego profilu i nie używaj go do śledzenia lub interakcji z nimi.
Nie szukaj ich w innych witrynach / aplikacjach mediów społecznościowych.
Pamiętaj, że prześladowanie jest nielegalne.

Sprawdź -   Jak naprawić Wi-Fi ciągle się rozłącza w systemie Windows 10

Wniosek

Instagram ma shadowban dla użytkowników, których chcesz potajemnie zablokować. Użytkownik nie może stwierdzić, że został zablokowany i pomyśli, że jest ignorowany przez Ciebie i wszystkich innych, którzy wchodzą w interakcję z Tobą.

To powiedziawszy, jeśli ktoś za bardzo ci przeszkadza, najlepszym rozwiązaniem jest trudny blok.