Co się dzieje, gdy ograniczasz kogoś na Instagramie?

Udostępnij teraz w social media:

Bycie na platformach społecznościowych, takich jak Instagram, jest obecnie trudne, szczególnie dla twórców, którzy są bardzo popularni na tej platformie. Otrzymywanie nienawistnych lub czasem obraźliwych komentarzy pod ich postami rodzi pytanie o bezpieczeństwo użytkowników na tak popularnej platformie mediów społecznościowych. Instagram ma funkcję ograniczania kont, które celowo nękają Cię społecznie, wysyłają nienawistne lub obraźliwe komentarze do Twoich postów, a nawet wysyłają Ci nieodpowiednie wiadomości. Jeśli chcesz wiedzieć, jak działa ograniczanie kogoś na Instagramie i jeśli istnieje sposób na ograniczenie kogoś bez powiadamiania go, jesteś we właściwym miejscu. Poinformujemy Cię również o różnicy między ograniczaniem a blokowaniem na Instagramie i co się dzieje, gdy ograniczasz kogoś na Instagramie. Więc czytaj dalej!

Co się dzieje, gdy ograniczasz kogoś na Instagramie?

Czytaj dalej, aby poznać konsekwencje po ograniczeniu kogoś na Instagramie oraz szczegółowe różnice między ograniczaniem a blokowaniem na Instagramie.

Co oznacza ograniczanie na Instagramie?

Ograniczanie nie oznacza blokowania, ale jest trochę podobne do blokowania. Ograniczenie konta Insta spowoduje tylko wyciszenie konta. Mówiąc prościej, ukrywa wiadomości i komentarze danej osoby. Ta osoba nadal będzie mogła zobaczyć Twoje posty. Nawet po ograniczeniu dana osoba może nadal komentować Twoje posty, ale te komentarze są widoczne tylko dla niej i dla Ciebie. Nie otrzymasz żadnego powiadomienia z konta z ograniczeniami.

  Jak utworzyć drugie konto na Instagramie?

Dlaczego powinieneś ograniczać kogoś na Instagramie?

Kiedy ktoś nęka Cię online i umieszcza obraźliwe lub nienawistne komentarze pod Twoim postem na Instagramie, powinieneś ograniczyć tę osobę na Instagramie. Ograniczenie kogoś na Instagramie ograniczy wszystkie wiadomości, komentarze i posty publikowane przez tę osobę. Tylko konto z ograniczeniami i możesz zobaczyć wszystkie jego wiadomości, komentarze i posty. Nie będzie Cię już powiadamiać, gdy kogoś ograniczysz.

Co się dzieje, gdy kogoś ograniczysz?

Po ograniczeniu dowolnego konta na Instagramie konsekwencje są następujące:

  • Wszystkie wiadomości, komentarze, historie i posty i tak nie będą Ci się wyświetlać.
  • Komentarze dodane przez konto z ograniczeniami w Twoim poście na Instagramie będą widoczne tylko dla nich, a nie dla nikogo innego.
  • Konto z ograniczeniami nie będzie w stanie poznać stanu Twojego konta, niezależnie od tego, czy jesteś online, czy offline.

Ograniczenie konta to funkcja bezpieczeństwa na Instagramie, więc nie musisz blokować osoby ani przestawać jej obserwować. Po prostu minimalizujesz interakcje z osobą. Tak się dzieje, gdy ograniczasz kogoś na Instagramie.

Jak ograniczyć kogoś na Instagramie?

Wiedząc, co się dzieje, gdy ograniczasz kogoś na Instagramie, możesz również chcieć wiedzieć, jak zrobić to samo. Jeśli ktoś sprawia Ci problemy przez Instagram, Instagram ma na to rozwiązanie. Aby ograniczyć kogoś na Instagramie, wykonaj następujące proste kroki:

Uwaga: zarówno dla użytkowników Androida, jak i iOS Instagram.

1. Otwórz aplikację Instagram na swoim telefonie.

2. Stuknij ikonę profilu.

  Jak dodać programy Netflix do historii na Instagramie

3. Na ekranie profilu stuknij w Obserwowane.

4. Wyszukaj żądane konto, które chcesz ograniczyć i dotknij żądanego wyniku.

5. Stuknij ikonę z trzema kropkami w prawym górnym rogu.

6. Stuknij w Ogranicz, aby ograniczyć osobę.

Proces ograniczania konta na Instagramie jest taki sam jak powyżej dla użytkowników Instagram lite.

Czy nadal możesz zobaczyć czyjś post po ograniczeniu go/ją?

Tak, nadal możesz zobaczyć wpis osoby, którą ograniczyłeś. To samo dotyczy obu. Ty i osoba z ograniczeniami możecie zobaczyć swoje posty i historie bez żadnych problemów. Ale wszystkie komentarze z konta z ograniczeniami w Twoim poście będą widoczne tylko dla Ciebie i samej osoby. Masz pełną kontrolę, aby upublicznić tę kontrolę. Tak się dzieje, gdy ograniczasz kogoś na Instagramie.

Czy możesz ograniczyć kogoś bez jego wiedzy?

Tak, ograniczanie kogoś bez powiadamiania go jest proste i łatwe. Ograniczenie nie zablokuje osoby; po prostu wycisza komentarze i bezpośrednie wiadomości.

Czy możesz otrzymać powiadomienie, jeśli ktoś ograniczy Cię na Instagramie?

Nie, nie otrzymasz żadnego powiadomienia, jeśli ktoś ograniczy Cię na Instagramie. W końcu nie będziesz w stanie zauważyć, czy dana osoba cię ograniczyła, czy nie. Wszystkie posty są nadal dla Ciebie widoczne, ale wszelkie komentarze do ich postów i DM nie zostaną im powiadomione. Z drugiej strony będziesz otrzymywać różnego rodzaju powiadomienia od osoby, która Cię ograniczyła.

Jaka jest różnica między ograniczaniem a blokowaniem?

Różnice między ograniczaniem a blokowaniem na Instagramie są następujące:

  • Ograniczanie oznacza minimalizowanie interakcji z kimś do pewnego poziomu, a blokowanie oznacza całkowite zatrzymanie interakcji z kimś.
  • Ograniczenie konta spowoduje wyciszenie wszystkich komentarzy do Twojego posta, podczas gdy zablokowanie nie pozwoli danej osobie na komentowanie Twojego posta.
  • Wszystkie posty i historie są nadal widoczne na koncie z ograniczeniami, ale w przypadku zablokowanego konta historie i posty nie są widoczne.
  • W przypadku kont z ograniczeniami wszystkie wiadomości na czacie będą oznaczane jako prośby, stan konta nie będzie widoczny, a osoba, która Cię ograniczyła, nie otrzyma od Ciebie żadnego powiadomienia. Z drugiej strony zablokowane konto zatrzyma wszelkiego rodzaju wiadomości do osoby, która Cię zablokowała.
  Jak kontrolować, kto może komentować Twoje posty na Instagramie

Czy możesz ukryć swój profil przed kimś bez ograniczania lub blokowania go/jej?

Nie, nie możesz ukryć swojego profilu przed konkretną osobą bez ograniczania lub blokowania jej/jej. Możesz zmienić widoczność swojego konta na prywatne, aby ograniczyć widoczność swoich postów. Jednak Twoje zdjęcie profilowe, obserwatorzy i obserwatorzy są nadal widoczne dla wszystkich. Jeśli chcesz całkowicie ukryć swój profil przed wszystkimi, możesz dezaktywować swoje konto.

***

Mamy nadzieję, że ten artykuł odpowiedział na wszystkie Twoje pytania dotyczące tego, co się dzieje, gdy ograniczasz kogoś na Instagramie, jak ograniczać kogoś i jaka jest różnica między ograniczaniem a blokowaniem na Instagramie. Możesz przekazać nam wszelkie pytania dotyczące tego artykułu lub sugestie dotyczące dowolnego innego tematu, na który chcesz napisać artykuł. Upuść je w sekcji komentarzy poniżej, abyśmy mogli się dowiedzieć.

x