Udostępnij teraz w social media:

Media społecznościowe mogą być zabawne, ale zawsze warto wybrać osobę, z którą wchodzisz w interakcję. To [month] Wygląda na to, że media społecznościowe są przeznaczone do zaprzyjaźniania się z zupełnie nieznajomymi, ale powinieneś uważać, kogo dodajesz do swojego kręgu społecznościowego.

W przypadku nieudanej interakcji większość platform mediów społecznościowych ma opcję blokowania zarówno osób, jak i producentów/kanałów/kont treści. To coś, co możesz kontrolować na swoim końcu i jest to skuteczne.

Co się stanie, jeśli zablokujesz kogoś na Facebooku?

Facebook ma wiele otwartych społeczności, grup, stron i może prowadzić do wielu niechcianych, nieprzyjemnych rozmów, które mogą prowadzić do Twojego profilu i skrzynki odbiorczej. one [month] również pochodzą z kręgu znajomych.

Sprawdź -   Jak naprawić iPhone'a, który nie wyświetla się w Finderze pod lokalizacjami na macOS Catalina

Niezależnie od tego, użytkownicy Facebooka zawsze mają możliwość zablokowania kogoś.

Zablokuj kogoś na Facebooku

Aby zablokować kogoś na Facebooku z sieci;

Odwiedź profil użytkownika.
Kliknij przycisk więcej opcji (przycisk z trzema kropkami).
Wybierz z menu opcję Blokuj.

Aby zablokować kogoś na Facebooku z aplikacji na iOS lub Androida;

Przejdź do zakładki swojego profilu.
Stuknij w Znajomi.
Wybierz znajomego, którego chcesz zablokować.
Stuknij przycisk więcej opcji (przycisk z trzema kropkami).
Wybierz blok z menu.

Aby zablokować kogoś, kto nie jest znajomym, przejdź do jego profilu, a następnie wykonaj te same kroki, jak wymienione powyżej.

Co się stanie, gdy zablokujesz kogoś na Facebooku?

Po zablokowaniu kogoś na Facebooku,

Sprawdź -   Jak ukryć swój „aktywny” status na Facebooku Messenger

Nie będziesz już mógł zobaczyć, co publikują, lubią lub komentują.
Nie będą już mogli zobaczyć, co publikujesz, lubisz lub komentujesz.
Twoje komentarze w grupach i na stronach będą ukryte i odwrotnie.
Wszelkie polubienia (lub inne reakcje) pozostawione przez nich lub pozostawione przez Ciebie pod ich postami/komentarzami/zdjęciami zostaną usunięte.
Wszystkie tagi, które dodali do zdjęć, zostaną usunięte, jednak zdjęcia nie zostaną usunięte.
Wszystkie przesłane przez Ciebie zdjęcia i oznaczone tagiem utracą tag tej osoby, ale zdjęcie nie zostanie usunięte.
Jeśli ktoś Cię zablokował, nie będziesz mógł wysłać mu zaproszenia do znajomych.
Jeśli w poście zostaniesz oznaczony tagiem przez wspólnego znajomego, post będzie widoczny dla osoby, którą zablokowałeś, jednak nie będzie ona mogła zobaczyć, że jesteś oznaczony w poście.

Sprawdź -   Jak naprawić laptop, który nie łączy się z hotspotem Androida?

Facebook a Messenger

Kilka lat temu, jeśli zablokowałeś osobę na Facebooku, została ona automatycznie zablokowana również na Messengerze, tj. Wy dwoje nie moglibyście już wymieniać wiadomości. To się zmieniło. Facebook Messenger jest teraz własną platformą.

Jeśli chcesz zablokować komuś wysyłanie Ci wiadomości na Facebook Messengerze, musisz zablokować go z Facebook Messenger. Osoba może zostać zablokowana w Internecie i aplikacjach mobilnych.

Wniosek

Blokowanie to coś, co można cofnąć do woli, tzn. jeśli kogoś zablokujesz, możesz odblokować go później. Jeśli blokujesz kogoś, aby ukryć wybrane treści, zawsze możesz utworzyć niestandardowe listy znajomych, gdy coś publikujesz. Jeśli martwisz się, że osoba, którą blokujesz [month] spróbuj znaleźć swój adres fizyczny lub spróbuj skrzywdzić cię w innym, zaangażuj władze.