01/18/2022

Jak korzystać z trybu incognito w YouTube na Androida

Udostępnij teraz w social media:

Tryb incognito to coś, co znajdziesz w przeglądarkach. Jest używany, gdy chcesz zachować prywatność przeglądania. Jest to przydatne, gdy nie chcesz, aby to, czego szukasz, miało wpływ na wyniki wyszukiwania. Wszystkie przeglądarki, nawet mobilne, mają tryb incognito, ale na urządzeniach mobilnych większość aplikacji, z których korzystasz, ma przeglądarki w aplikacji i zwykle nie masz możliwości przełączenia się do trybu incognito w tych przeglądarkach w aplikacji. YouTube nie jest wyposażony w przeglądarkę w aplikacji, ale ma teraz własny tryb incognito. Tryb incognito w YouTube umożliwia korzystanie z aplikacji tak, jakbyś był z niej wylogowany.

Tryb incognito w YouTube

Tryb incognito w YouTube to obecnie funkcja dostępna tylko dla systemu Android. Aby korzystać z tej funkcji, musisz zaktualizować aplikację.

Sprawdź -   Ciesz się treściami Nickelodeon na Androida dzięki oficjalnej aplikacji Nick

Otwórz YouTube i dotknij miniatury swojego profilu w prawym górnym rogu. Spowoduje to przejście do ekranu konta. Tutaj zobaczysz opcję „Włącz incognito”. Dotknij go.

Na ekranie pojawi się alert informujący o przejściu w tryb incognito. Możesz teraz przeglądać YouTube i filmy, które oglądasz, a kanały, które przeglądasz, nie będą miały wpływu na Twoją historię oglądania. Twoja karta subskrypcji, biblioteka i karta skrzynki odbiorczej będą puste.

Przejście w tryb incognito spowoduje również zresetowanie ustawień regionalnych, a karta Na czasie pokaże Ci, co zyskuje na popularności w Twojej części świata. Możesz zmienić to ustawienie, ponieważ nie jest ono ściśle powiązane z kontem użytkownika.

Sprawdź -   Jak zrobić playlistę na YouTube

Jeśli wyjdziesz z aplikacji i otworzysz ją ponownie, automatycznie opuści tryb incognito. Jeśli chcesz ręcznie wyjść z trybu incognito w YouTube, kliknij miniaturę incognito w prawym górnym rogu iz menu, które się otworzy, wybierz opcję „Wyłącz tryb incognito”.

Celem trybu incognito jest możliwość oglądania filmów bez wpływu na sugerowane treści, które widzisz w YouTube. Wylogowanie się z YouTube nie daje dostępu do filmów z ograniczeniami wiekowymi lub regionalnymi, więc nie ma z nich żadnych korzyści. Jest łatwiejszy w użyciu niż wylogowywanie się i ponowne logowanie.

Propozycja treści YouTube nie jest najlepsza. Gdy oglądasz film niezwiązany z treścią, którą zwykle oglądasz, na osi czasu pojawią się podobne sugestie, jakbyś widział godziny warte tego typu treści. Nie dotyczy to specjalnego rodzaju kategorii treści; Jeśli obejrzysz kilka filmów dla dzieci na YouTube, na Twojej osi czasu pojawi się wkrótce bałagan z kreskówek, marionetek i tańczących trójkątów.

Sprawdź -   Jak dodać skórkę Wiedźmina w Minecraft na Windows 10

x