Jak odblokować „potencjalnie wrażliwe treści” na Twitterze

Twitter blokuje niektóre tweety z ostrzeżeniem o „potencjalnie wrażliwej treści”. Możesz wyłączyć to ostrzeżenie – nawet na iPhonie lub iPadzie, gdzie ta opcja nie jest normalnie dostępna. Możesz także wyłączyć ostrzeżenia o poufnych treściach we własnych tweetach.

Co to jest „drażliwa treść”?

Z Twittera pomocy ta etykieta ostrzegawcza dotyczy „potencjalnie wrażliwej treści. . . takich jak przemoc lub nagość ”.

Mówiąc szczerze, Twitter jest siecią społecznościową bardziej uniwersalną niż Facebook. Podczas gdy Twittera wrażliwa polityka medialna zakazuje „przesadnie wrażliwych” mediów, „mediów przedstawiających przemoc seksualną” i nielegalnych treści, prawie wszystko inne jest dozwolone.

Domyślnie Twitter ogranicza te media ostrzeżeniem typu „Te multimedia mogą zawierać poufne materiały”, „Ten profil może zawierać potencjalnie poufne treści” lub „Poniższe media zawierają potencjalnie poufne treści”.

Jeśli nie masz konta na Twitterze, musisz je utworzyć i zalogować się, aby zmienić to ustawienie.

Jak pominąć ostrzeżenie „Treści wrażliwe”

Wyłączasz ostrzeżenie o treściach poufnych w ustawieniach prywatności Twittera. Te opcje znajdziesz również w tym samym miejscu w aplikacji na Androida, ale nie są one dostępne w aplikacji Twitter na iPhone’a i iPada. Jeśli jednak zmienisz to ustawienie w Internecie, aplikacje Twittera na iPhone’a i iPada będą wyświetlać poufne treści bez żadnych ostrzeżeń.

Aby wyłączyć ostrzeżenie, przejdź na stronę Twittera i kliknij menu> Ustawienia i prywatność> Prywatność i bezpieczeństwo.

W obszarze Bezpieczeństwo włącz opcję „Wyświetl multimedia, które mogą zawierać poufne treści”, aby wyłączyć ostrzeżenie o tweetach.

Jak wyświetlać „wrażliwe treści” w wyszukiwaniach

Tweety z poufną treścią są zwykle ukryte przed wyszukiwaniami, ale możesz je włączyć, jeśli wolisz.

Aby to zrobić, przejdź do witryny Twittera i kliknij menu> Ustawienia i prywatność> Preferencje dotyczące treści> Ustawienia wyszukiwania. Odznacz tutaj „Ukryj poufne treści”.

Przeglądanie poufnych treści w wyszukiwaniach na Twitterze

Jak usunąć ostrzeżenie z własnych tweetów

Aby uniemożliwić Twitterowi oznaczanie przesyłanych multimediów jako poufnych, wybierz menu> Ustawienia i prywatność> Prywatność i bezpieczeństwo. Upewnij się, że opcja „Oznacz media, które tweetujesz jako zawierające materiały, które mogą być wrażliwe” nie jest zaznaczona.

Ta opcja jest dostępna w Internecie i w aplikacji na Androida, ale nie w aplikacji Twitter na iPhone’a i iPada.

Pamiętaj, że Twitter zastrzega sobie prawo do trwałego włączenia tej opcji dla Twojego konta, jeśli nadużyjesz tej opcji i załadujesz poufne multimedia bez oznaczania ich jako takich. Jeśli nie możesz tego wyłączyć, to dlatego.

Zapobieganie oznaczaniu własnych tweetów jako poufnych treści

Jeśli nie chcesz widzieć poufnych treści, nie martw się – to domyślne ustawienie na Twitterze. Po prostu upewnij się, że opcja „Wyświetl multimedia, które mogą zawierać poufne treści” jest wyłączona, a opcja „Ukryj poufne treści” dla wyszukiwań jest włączona.

x