Jak się dowiedzieć, czy ktoś ograniczył Cię w historii na Instagramie?

Udostępnij teraz w social media:

Instagram ma spore szaleństwo wśród wszystkich pokoleń. Możesz łatwo znaleźć młodych i starszych ludzi, którzy próbują swoich sił w nowych funkcjach Instagrama, takich jak filtry aparatu, rolki, wysyłanie wiadomości DM itp. Jeśli interesują Cię te funkcje i chcesz dowiedzieć się więcej o Instagramie, jesteś we właściwym miejscu. Jesteśmy tutaj, aby oświecić Cię, jak dowiedzieć się, czy ktoś ograniczył Cię w historii na Instagramie i jak się dowiedzieć, czy ktoś ograniczył Cię na Instagramie DM.

Jak się dowiedzieć, czy ktoś ograniczył Cię w historii na Instagramie?

Ograniczenie na jakiejkolwiek platformie mediów społecznościowych nie jest zabawne, ale musisz najpierw potwierdzić tę sprawę, zanim zaczniesz działać. Możesz go łatwo uruchomić, sprawdzając go z własnego konta na Instagramie, wykonując czynności wymienione w dalszej części tego artykułu. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej!

  Jak usunąć swoje konto na Instagramie

Co się dzieje, gdy ktoś ogranicza Cię na Instagramie?

Jest kilka punktów, które możesz sprawdzić, aby dowiedzieć się, czy ktoś ogranicza Cię w historii na Instagramie lub DM:

  • Nie będziesz już widzieć ich aktywnego statusu na czacie. Niezależnie od tego, czy są online, czy nie, będziesz pozbawiony tej wiedzy.
  • Twoje bezpośrednie wiadomości do nich będą albo będą nieprzeczytane, albo w ich żądaniu wiadomości, a więc oczekujące.
  • Twoje komentarze do ich postów będą widoczne tylko dla nich i dla Ciebie.

Jeśli ktoś ograniczy mnie na Instagramie, czy mogę zobaczyć jego historię?

Tak, nawet jeśli ktoś ograniczył Cię na Instagramie, nadal możesz zobaczyć jego historię. Ograniczenie nie uniemożliwia oglądania profilu, historii lub filmów tej osoby.

Jeśli ktoś ogranicza Cię na Instagramie, czy widzisz jego polubienia?

Tak, ograniczenie nie uniemożliwia ograniczonemu użytkownikowi Instagrama przeglądania profili, polubień i komentarzy. Możesz zobaczyć polubienia czyjegoś postu, nawet jeśli ograniczył on Twoje konto.

Jeśli ktoś ograniczył mnie na Instagramie, czy nadal mogę mu wysłać wiadomość?

Tak, jeśli ktoś ogranicza Cię na Instagramie, nadal możesz mu wysłać wiadomość. Użytkownicy z ograniczonym dostępem mogą zobaczyć profil innych, tak jak każdy inny użytkownik Instagrama. Mogą również wysyłać bezpośrednie wiadomości do osoby, która je ograniczyła. Jedynym haczykiem jest to, że Twoja wiadomość trafi bezpośrednio do sekcji żądań wiadomości bezpośrednich lub nie będziesz wiedzieć, czy przeczytali Twoje wiadomości, czy nie.

  Czy adresy IP na Instagramie są blokowane?

Jak się dowiedzieć, czy ktoś ograniczył Cię na Instagramie?

Sprawdzenie, czy ktoś Cię ograniczył na Instagramie, jest bardzo łatwe. Można to sprawdzić na kilka sposobów.

  • Możesz użyć konta wspólnego znajomego, aby sprawdzić, czy inny użytkownik Cię ograniczył, czy nie. W przypadku ograniczenia, wspólny użytkownik nie będzie mógł zobaczyć Twojego komentarza pod postem użytkownika, który Cię zablokował.
  • Możesz to również sprawdzić, wysyłając użytkownikowi wiadomość bezpośrednią, ponieważ Twoja wiadomość będzie znajdować się w sekcji żądania wiadomości użytkownika, a zatem nie będzie od niego odpowiedzi.

Co się stanie, jeśli nie pójdą za tobą z powrotem?

Sam Instagram nie powiadamia Cię o nieobserwowanych działaniach obserwujących, ale zawsze możesz skorzystać z aplikacji innej firmy, aby to sprawdzić. Możesz również uzyskać odpowiedź na pytanie, jak dowiedzieć się, czy ktoś ograniczył Cię w historii na Instagramie, sprawdzając, czy w pierwszej kolejności Cię śledzą, czy nie.

1. Otwórz aplikację Instagram.

2. Stuknij ikonę Profil w prawym dolnym rogu.

3. Teraz dotknij Obserwatorzy.

4. Wpisz nazwę żądanego profilu w pasku wyszukiwania.

5. Jeśli nie podążą za Tobą, pojawi się wynik Nie znaleziono użytkowników.

Co zrobić, jeśli nie mają zdjęcia profilowego?

Jeśli użytkownik Instagrama nie posiada zdjęcia profilowego, oznacza to:

  • Nie przesłali żadnego.
  • Ze względów osobistych/prywatności zdecydowali się pozostać anonimowi wobec innych użytkowników.

Jak się dowiedzieć, czy ktoś ograniczył Cię do historii na Instagramie lub DM?

Jeśli ktoś ograniczył Cię do historii na Instagramie, nie zostaniesz o tym powiadomiony. Jak się dowiedzieć, czy ktoś ograniczył Cię do historii na Instagramie, jest łatwe. Wszystko czego potrzebujesz to pomoc wspólnego przyjaciela na Instagramie. Jeśli oni mogą zobaczyć historię drugiej osoby, podczas gdy ty nie, to jest pewne, że ta osoba ograniczyła ci możliwość obejrzenia swojej historii. Jeśli szukasz sposobu, aby dowiedzieć się, czy ktoś ograniczył Cię na Instagramie DM, możesz to sprawdzić:

  • Bezpośrednie przesyłanie wiadomości do użytkownika.

  • Jeśli nie odpowiedzieli na Twoją wiadomość i są jednocześnie aktywni na swoim kanale, istnieje możliwość, że Cię ograniczyli.

Możesz dowiedzieć się więcej o kontach z ograniczeniami i nieograniczonych na Instagramie ze strony pomocy Instagrama.

***

Mamy nadzieję, że nauczyłeś się wiedzieć, czy ktoś ograniczył Cię do historii na Instagramie. Zachęcamy do kontaktu z nami z pytaniami i sugestiami za pośrednictwem poniższej sekcji komentarzy. Daj nam znać, o czym chcesz się dowiedzieć w następnej kolejności.

x