Udostępnij teraz w social media:

Jedno konto Netflix może być współużytkowane przez dwie lub więcej osób, w zależności od typu posiadanego konta. Najmniejszy dostępny plan subskrypcji ogranicza Cię do jakości SD i oglądania na jednym ekranie na raz. Inne plany pozwalają na oglądanie do 4 ekranów. Dzięki temu udostępnianie jednego konta jest znacznie łatwiejsze. Jeśli podejrzewasz, że Twoje konto Netflix jest udostępniane zbyt wielu osobom, osobom, którym go nie udostępniłeś, możesz to sprawdzić w dość prosty sposób. Netflix umożliwia przeglądanie ostatnio oglądanej aktywności na podstawie profilu. Nie tylko możesz stwierdzić, czy Twoje konto jest używane przez kogoś innego, ale także za pośrednictwem którego profilu, o której godzinie i na jakim urządzeniu.

Sprawdź -   Jak zainstalować i zaktualizować Flash na komputerze Mac

Otwórz Netflix w przeglądarce i kliknij przycisk profilu w prawym górnym rogu. Z menu, które zostanie otwarte, wybierz profil, dla którego chcesz wyświetlić ostatnią aktywność. Otwórz ponownie menu rozwijane i wybierz z menu opcję „Twoje konto”.

Przewiń w dół do sekcji Mój profil i kliknij Wyświetl aktywność. Strona Moja aktywność to miejsce, w którym możesz zdobyć pierwszą wskazówkę. Zawiera listę wszystkich elementów, które były przeglądane przez bieżący profil. Jeśli znajdziesz coś dziwnego, pokaz, którym faktyczny właściciel profilu raczej nie będzie zainteresowany, to Twoja pierwsza czerwona flaga.

Ostatecznym dowodem jest najnowszy dziennik dostępu do konta. Kliknij link „Zobacz ostatni dostęp do konta” u góry strony Moja aktywność.

Sprawdź -   Jak korzystać z ostatniego polecenia w systemie Linux

Netflix - ostatnia aktywność

Tutaj możesz zobaczyć czas i publiczny adres IP każdej sesji Netflix dla bieżącego profilu. Możesz również zobaczyć, z jakiego urządzenia, komputera lub telefonu uzyskano dostęp do konta.

dostęp do konta Netflix

Dziennik to dość łatwy sposób na stwierdzenie, czy ktoś ma dostęp do Twojego konta Netflix lub czy Twoje dzieci oglądały go, kiedy naprawdę powinny spać. Informuje również, czy znajomy, z którym współdzielisz konto, udostępnił je innym osobom.

Rozwiązaniem jest zmiana hasła do serwisu Netflix i rozmowa ze znajomymi i rodziną o zachowaniu poufności danych logowania do konta.