Jak stwierdzić, czy ktoś usunął swoje konto Snapchat

Snapchat to niesamowita aplikacja, w której Ty i Twoi znajomi możecie pozostawać w kontakcie na kilka różnych sposobów. Jednak nagle twój przyjaciel przestał się z tobą kontaktować. Wydaje się, że nie możesz znaleźć jego obecności na Snapchacie. Wiele może się wydarzyć na myśl o tym, co może być przyczyną. Mogą być różne okoliczności, które to wyjaśniają. Cóż, jesteś tutaj z pytaniem, jak sprawdzić, czy ktoś usunął swoje konto Snapchat, prawda? Bądź na bieżąco, aby poznać szczegółowe kroki w tym zakresie. Dostarczamy również informacje o tym, jak tymczasowo wyłączyć Snapchat. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej, a my upewnimy się, że nie będziesz rozczarowany.

Jak stwierdzić, czy ktoś usunął swoje konto Snapchat

Możesz upewnić się, czy ktoś naprawdę usunął swoje konto Snapchat, sprawdzając jego Snap Score, wysyłając Snap i Snap Map. Czytaj dalej, aby znaleźć kroki wyjaśniające to samo szczegółowo w dalszej części tego artykułu.

Czy mogę tymczasowo wyłączyć moje konto Snapchat?

Tak, w dowolnym momencie możesz tymczasowo wyłączyć konto Snapchat. Zwykle ludzie wyłączają swoje konta, aby odpocząć od mediów społecznościowych. Możesz go jednak ponownie aktywować, logując się na konto z aplikacji lub strony internetowej w przeglądarce w ciągu 30 dni od okresu dezaktywacji.

Czy ktoś może usunąć swoje konto Snapchat?

Tak, każdy może usunąć konto Snapchat. Po usunięciu konta Twoi znajomi nie będą mogli Cię widzieć ani kontaktować się z Tobą na Snapchacie. A po 30 dniach zostanie trwale usunięty.

Jak sprawdzić, czy konto Snapchat jest aktywne?

Nie ma określonej funkcji, która pozwalałaby stwierdzić, czy konto jest aktywne lub ostatnio było aktywne na Snapchacie. Istnieje kilka metod, dzięki którym możesz zidentyfikować. Poniżej wymieniono trzy z nich:

Metoda 1: Sprawdź Snap Score konta docelowego

Jeśli wynik przyciągania rośnie, oznacza to, że znajomy jest aktywny lub był ostatnio aktywny. Aby sprawdzić wynik przyciągania, wykonaj następujące kroki:

1. Otwórz aplikację Snapchat.

2. Stuknij ikonę Bitmoji w lewym górnym rogu.

3. Teraz dotknij opcji Moi znajomi.

4. Z listy znajomych stuknij w żądany profil.

5. Sprawdź Snap Score pod nazwą profilu.

Metoda 2: Sprawdź mapę przyciągania

Jeśli znajomy zdecydował się udostępnić Ci swoją lokalizację, jego Bitmoji pojawi się na mapie przyciągania. Jeśli konto jest obecnie nieaktywne, Bitmoji nie pojawi się na mapie. Możesz zobaczyć mapę przyciągania po dotknięciu karty Mapa na dolnym pasku, jak pokazano poniżej.

Metoda 3: Sprawdź status wysłanego Snap

Możesz również sprawdzić status wysłanego snapu na żądane konto Snapchat za pomocą następujących kroków.

1. Otwórz aplikację Snapchat na swoim telefonie.

2. Stuknij zakładkę Czat na dolnym pasku, jak pokazano poniżej.

3. Stuknij ikonę aparatu z żądanego czatu.

4. Teraz zrób zdjęcie z otwartego aparatu i dotknij Wyślij, aby dostarczyć go do wybranego czatu.

5. Po wysłaniu pojawi się stan Dostarczono, jak pokazano poniżej.

6A. Gdy zobaczysz status Otwarte dla wysłanego snapu w żądanym czacie, jak pokazano poniżej, konto docelowe jest aktywne.

6B. Jeśli przez dłuższy czas będziesz widzieć stan Dostarczono, możesz potwierdzić, że konto docelowe jest nieaktywne.

Jak się dowiedzieć, czy ktoś usunął Snapchata? Jak stwierdzić, czy ktoś usunął swoje konto Snapchat?

Wszystkie osoby, z którymi jesteś znajomymi na Snapchacie, pojawią się na liście znajomych. Jeśli ktoś z Twoich znajomych nie pojawia się na liście, osoba ta mogła usunąć swoje konto. Aby to wyjaśnić, możesz wykonać następujące kroki:

1. Otwórz aplikację Snapchat.

2. Stuknij ikonę Szukaj od góry, jak pokazano poniżej.

3. Wprowadź Nazwę użytkownika lub Rzeczywistą nazwę profilu docelowego.

Jeśli profil nie jest widoczny, możesz wyciągnąć wniosek, że docelowe konto Snapchat zostało usunięte.

Co się stanie, jeśli ktoś usunął Snapchata?

Gdy ktoś usunie lub wyłączy konto Snapchat:

  • Po pierwsze, konto zostaje dezaktywowane, co oznacza, że ​​ich znajomi nie będą mogli się z nimi skontaktować.
  • Ponowna aktywacja konta po zalogowaniu wynosi 30 dni. Po 30 dniach konto zostanie trwale usunięte, w tym wszystkie dane powiązane z kontem.
  • Konto nie pojawi się na żadnej liście znajomych. A jeśli go szukasz, profil nie będzie widoczny, ponieważ zostanie trwale usunięty.
  • Usuniętego konta Snapchat nie można przywrócić.

Jeśli ktoś usunął Snapchata, czy jego nazwa znika?

Tak, nazwa usuniętego konta znika. Ponadto dane powiązane z kontem zostaną trwale usunięte. Nawet jeśli ktoś szuka go na liście znajomych, profil docelowy nie pojawi się. A nawet jeśli spróbujesz wyszukać z nazwą użytkownika lub prawdziwym imieniem, profil nie będzie już widoczny.

Skąd wiesz, czy ktoś usunął Cię na Snapchacie lub usunął swoje konto?

Nie jest to trudne, ale trochę trudno jest stwierdzić, czy ktoś usunął Cię na Snapchacie. Jeśli masz wątpliwości, czy Twój znajomy usunął Cię z listy znajomych, wykonaj następujące kroki, aby poznać prawdę:

1. Na stronie głównej Snapchata stuknij ikonę Profil.

2. Stuknij w Moi znajomi, aby zobaczyć listę znajomych, jak pokazano poniżej.

3. Jeśli żądany profil nie jest widoczny, wróć do strony głównej i dotknij ikony Szukaj.

4. Wpisz nazwę użytkownika lub prawdziwe imię w pasku wyszukiwania i wyszukaj żądany profil Snapchata.

5. Jeśli znalazłeś profil docelowy, oznacza to, że zostałeś usunięty jako znajomy z jego listy.

***

Mamy nadzieję, że dowiedziałeś się, jak sprawdzić, czy ktoś usunął swoje konto Snapchat. Zachęcamy do kontaktu z nami w sprawie zapytań lub sugestii za pośrednictwem poniższej sekcji komentarzy. Daj nam znać, na jaki temat chcesz się dowiedzieć w naszym następnym artykule.

x