Udostępnij teraz w social media:

Historie Snapchata zostały skopiowane w lewo, w prawo i na środku. Facebook skopiował i sklonował tę funkcję we wszystkich głównych tytułach aplikacji, których jest właścicielem. Obejmuje to Instagram, Facebook Messenger i Whatsapp. Wszystkie trzy aplikacje mają znaczną liczbę użytkowników i skutecznie zaszkodziły Snapchatowi. To powiedziawszy, Snapchat nie bierze tego w pozycji leżącej. Aplikacja już dodaje nowe funkcje i ulepsza obecne. Nowa funkcja Snapchata pozwala teraz tworzyć historie Snapchata ze znajomymi. Jest to w zasadzie grupa, do której każdy w grupie może wysyłać snapy. Różni się od zwykłej grupy Snapchata, do której tylko jedna osoba może wysyłać snapy.

Sprawdź -   Oto, co uczyniło to wyjątkowym

Będziesz musiał zaktualizować aplikację Snapchat, aby tworzyć historie Snapchat ze znajomymi.

Twórz historie Snapchata ze znajomymi

Otwórz Snapchata, zrób zdjęcie i dotknij „Wyślij”. Na ekranie „Wyślij do” dotknij „Utwórz historię”. Nadaj swojej historii nazwę, a następnie wybierz, kto może dodawać snapy do Twojej historii.

Tworząc ze znajomymi historie Snapchata, można wybrać, którzy znajomi mogą dodawać do niego snapy na dwa sposoby. Możesz dodać ogrodzenie geograficzne lub wybrać znajomych z kontaktów.

Dodaj ogrodzenie geograficzne

Historia ogrodzona geograficznie to historia, która ogranicza współtwórców według lokalizacji. Po nazwie swojej historii włącz opcję „Geofence”. Wykryje Twoją aktualną lokalizację i doda do niej niewielki obwód. Każdy w tym obszarze, Twoi znajomi i ich przyjaciele, może obejrzeć tę historię. Możesz pozwolić tylko swojemu przyjacielowi lub znajomym twoich znajomych na dodawanie snapów do tej historii, ale muszą oni znajdować się w tym zakresie.

Sprawdź -   Stack Exchange otrzymuje oficjalną aplikację na urządzenia z systemem Android

Historie z przyjaciółmi

Jeśli nie chcesz używać ogrodzenia geograficznego, możesz po prostu dotknąć „Kto może dodawać” i wybrać, którzy znajomi mogą dodawać snapy do historii. Upewnij się, że wyłączyłeś opcję Geofence. Kiedy tworzysz historie Snapchata ze znajomymi, możesz ograniczyć widoczność historii tylko do tych znajomych.

Opuść / zablokuj historię

Jeśli nie chcesz być częścią historii Snapchata, możesz się z niej usunąć i zablokować. Aby opuścić / zablokować historię, przesuń palcem w lewo i przejdź do ekranu Historie. Kliknij historię, którą chcesz opuścić / zablokować. Wybierz „Zobacz szczegóły historii”. Na ekranie szczegółów dotknij przycisku koła zębatego u góry i wybierz „Opuść historię”, aby się z niej usunąć. Kliknij „Zablokuj historię”, aby ją zablokować i usunąć z niej siebie.

Sprawdź -   Jak zainstalować Google Earth Pro w systemie Linux

Snapchat dodał także nastroje Bitmoji w tej aktualizacji. Jeśli wolisz użyć awatara bitmoji zamiast własnego zdjęcia w swoim profilu Snapchat, zobaczysz bitmoji pojawi się w kodzie snapkodu.