Udostępnij teraz w social media:

Strony na Facebooku nie zawsze działają. Jeśli masz starą stronę na Facebooku, której nie chcesz, aby ktokolwiek znalazł, oto, jak możesz cofnąć publikację (ukryć) swoją stronę na Facebooku na chwilę lub usunąć ją na stałe.

Możesz to zrobić na dwa sposoby. Możesz cofnąć publikację swojej strony na Facebooku, aby nie pojawiała się ona w wynikach wyszukiwania ani w czyimś kanale wiadomości (ale menedżerowie stron nadal mają do niej dostęp). Jeśli jesteś pewien, że nie chcesz już mieć nic wspólnego ze stroną, możesz trwale usunąć swoją stronę na Facebooku.

Jak ukryć lub usunąć stronę na Facebooku w witrynie internetowej

Mimo że większość witryny na Facebooku została zaktualizowana do nowego interfejsu z trybem ciemnym, ustawienia strony na Facebooku są nadal w klasycznym interfejsie Facebooka.

Sprawdź -   Jak naprawić brak dźwięku na telewizorze podczas przesyłania do Chromecasta z Chrome

Otwórz stronę na Facebooku, którą chcesz usunąć, i kliknij przycisk „Ustawienia strony”.

Zobaczysz teraz ustawienia strony na Facebooku. Domyślnie jest to sekcja Ogólne.

Tutaj, jeśli chcesz po prostu ukryć swoją stronę na Facebooku, ale nie chcesz usuwać strony (wraz ze wszystkimi postami i danymi), możesz cofnąć jej publikację.

U góry strony kliknij opcję „Widoczność strony”.

Kliknij Widoczność strony

W tym miejscu kliknij przycisk opcji obok opcji „Nieopublikowana strona”, a następnie kliknij przycisk „Zapisz zmiany”.

Wybierz Cofnij publikację, a następnie kliknij Zapisz zmiany

Na następnym ekranie podaj powód wycofania swojej strony na Facebooku i kliknij przycisk „Dalej”.

Podaj przyczynę i kliknij Dalej

Na koniec kliknij przycisk „Cofnij publikację”, aby ukryć swoją stronę na Facebooku.

Sprawdź -   Jak usunąć swoje konto na Facebooku

Kliknij Cofnij publikację, aby ukryć swoją stronę na Facebooku

W każdej chwili możesz wrócić do swojej strony i kliknąć przycisk „Opublikuj stronę”, aby w przyszłości ją odkryć.

Kliknij Opublikuj stronę, aby odkryć swoją stronę na Facebooku

Jeśli chcesz usunąć swoją stronę na Facebooku, kliknij opcję „Usuń stronę” w sekcji Ogólne w Ustawieniach strony.

Kliknij opcję Usuń stronę z ustawień ogólnych

Teraz kliknij przycisk „Trwale usuń (nazwa strony)”.

Kliknij Trwale usuń stronę

Facebook zapyta Cię, czy na pewno chcesz to zrobić. Tutaj kliknij przycisk „Usuń”.

Kliknij przycisk Usuń, aby usunąć swoją stronę na Facebooku

Facebook poinformuje Cię teraz, że strona została usunięta.

Jak ukryć lub usunąć stronę na Facebooku w aplikacji

Możesz również cofnąć publikację lub usunąć stronę na Facebooku ze swojego iPhone’a lub smartfona z Androidem.

Otwórz stronę na Facebooku, którą chcesz usunąć, a następnie stuknij ikonę „Ustawienia” w prawym górnym rogu.

Stuknij ikonę Ustawienia na swojej stronie na Facebooku

Tutaj przejdź do sekcji „Ogólne”.

Sprawdź -   Jaka jest różnica między dostępnością a uprawnieniami aplikacji z pełnym dostępem do dysku w Mojave?

Stuknij Ogólne w Ustawieniach

Jeśli chcesz ukryć stronę, przejdź do sekcji „Widoczność strony” i po prostu dotknij opcji „Cofnij publikację”. Otóż ​​to. Następnie możesz wrócić do swojej strony, a zobaczysz, że nie została opublikowana.

Stuknij przycisk Cofnij publikację, aby ukryć swoją stronę na Facebooku

Aby usunąć stronę, wybierz opcję „Trwale usuń (nazwa strony)” w sekcji „Usuń stronę”.

Kliknij Trwale usuń stronę

Na następnej stronie kliknij „Usunąć stronę?” przycisk.

Stuknij przycisk Usuń stronę, aby usunąć swoją stronę na Facebooku

Aplikacja Facebook poinformuje Cię, że strona została usunięta. Po prostu dotknij przycisku „OK”, aby wrócić.

Stuknij przycisk OK w aplikacji Facebook

Jeśli cofnąłeś publikację strony, możesz wrócić w dowolnym momencie, aby ją opublikować. Przejdź do swojej strony na Facebooku, przewiń w dół i dotknij przycisku „Opublikuj stronę”, aby ją odkryć.

Stuknij przycisk Opublikuj stronę na swojej stronie na Facebooku

Jeśli skończysz z Facebookiem, możesz również dezaktywować lub usunąć swoje osobiste konto na Facebooku.