Udostępnij teraz w social media:

Strava nie ma najlepszej reputacji w zakresie prywatności i domyślnie wszystkie Twoje działania są publiczne i widoczne dla wszystkich. Możesz jednak zmienić ustawienia prywatności w dowolnej aktywności.

Te trzy opcje to:

Widoczne dla wszystkich, niezależnie od tego, czy mają konto Strava, czy nie
Widoczne dla Twoich obserwujących
Widoczne tylko dla Ciebie

Sugerujemy, abyś postępował zgodnie z naszym przewodnikiem, aby zablokować ustawienia prywatności Strava, aby co najwyżej tylko zatwierdzeni obserwatorzy mogli zobaczyć Twoje działania. Jeśli jednak chcesz pojawiać się w rankingach segmentów Strava, Twoje działania (lub przynajmniej te najlepsze) muszą być publiczne. Oto jak nim zarządzać.

Sprawdź -   Jak zapisać połączony obraz w Safari w iOS 10

W Twoim komputerze

Aby zarządzać ustawieniami prywatności Strava na komputerze, przejdź do Witryna Strava, wyświetl aktywność, dla której chcesz zmienić ustawienia prywatności, i kliknij ikonę „Edytuj” (ołówek) na pasku bocznym.

W sekcji „Kontrola prywatności” zmień „Kto może zobaczyć” na „Wszyscy”, „Obserwatorzy” lub „Tylko Ty” – w zależności od wybranej opcji.

Możesz także zaznaczyć „Ukryj dane tętna”, jeśli chcesz tylko zachować to w tajemnicy.

opcje

Dzięki aplikacji Strava

W aplikacji Strava na iPhone’a i Androida przejdź do czynności, dla której chcesz zmienić ustawienie prywatności. Kliknij ikonę „Ustawienia” (trzy małe kropki), a następnie kliknij „Edytuj”.

Przewiń w dół do „Kontrola prywatności” i zmień „Kto może zobaczyć” na „Wszyscy”, „Obserwujący” lub „Tylko Ty” – w zależności od tego, kto ma widzieć Twój bieg.

Sprawdź -   Co musisz wiedzieć o Snapach w Ubuntu 20.04

Możesz także włączyć opcję „Ukryj dane tętna”, jeśli chcesz je ukryć.

edytować na telefonie komórkowym

Uczynienie wszystkich przeszłych działań prywatnymi

Jeśli korzystasz ze Strava od jakiegoś czasu i chcesz zbiorczo edytować ustawienia prywatności swoich wcześniejszych działań, możesz to zrobić tylko za pomocą przeglądarki internetowej. Przejdź do Strava i przejdź do Ustawienia> Prywatność. W sekcji „Edytuj poprzednie działania” wybierz „Widoczność działań”, a następnie kliknij „Dalej”.

zmiana wszystkich ustawień

Wybierz „Wszyscy”, „Obserwujący” lub „Tylko Ty”, a następnie kliknij „Dalej”.

Potwierdź swój wybór, a Strava zaktualizuje ustawienia prywatności wszystkich działań jednocześnie. Jeśli są jakieś działania, które chcesz, aby były publiczne, abyś mógł znaleźć się na tablicy wyników, możesz indywidualnie zmienić ich ustawienia prywatności.

Sprawdź -   Jak przypiąć mysz do krawędzi ekranu w systemie Windows 10

Domyślnie Strava udostępnia wiele informacji, o których możesz nie wiedzieć. Upewnij się, że korzystasz z dostępnych kontroli prywatności, aby zachować kontrolę.