Udostępnij teraz w social media:

Koncepcja „historii” w mediach społecznościowych została wymyślona przez Snapchata. Został skopiowany przez wiele innych platform mediów społecznościowych, takich jak Facebook i Instagram, ale wersja Snapchat nadal działa lepiej. Możesz to przypisać platformie, która jest bardziej odpowiednia dla tego rodzaju treści, lub faktowi, że Snapchat ma po prostu lepsze narzędzia do zaangażowania, ale nie można zaprzeczyć, że historia Snap jest lepsza niż historia na Instagramie lub Facebooku.

Historia Snapchata jest w zasadzie odpowiednikiem aktualizacji statusu, ale jest wizualna i wygasa po 24 godzinach. Możesz dodać do niego dowolną liczbę migawek, zdjęć lub filmów. Każdy element jest dodawany chronologicznie. Dodanie Snap jest łatwe, ale jeśli później zechcesz usunąć Snap z historii Snapchata, możesz. Aby to zrobić, nie musisz czekać do 24 godzin.

Sprawdź -   Jak usunąć woluminy Linux LVM

Usuń przystawkę z historii Snapchata

Otwórz Snapchata i dotknij miniatury swojego awatara / historii w prawym górnym rogu. Spowoduje to przejście do ekranu Twojego profilu. Tutaj zobaczysz swoje historie Snapchata. Stuknij historię, z której chcesz usunąć Snap. Historia zostanie rozegrana w porządku chronologicznym, więc dotykaj ekranu, aż dojdziesz do Snap, które chcesz usunąć. Gdy go zobaczysz, dotknij przycisku z trzema kropkami / więcej opcji w prawym górnym rogu.

Na Snapie pojawi się przycisk usuwania. Dotknij go, potwierdź, że chcesz usunąć Snap, a zostanie on usunięty z Twojej historii.

Jeśli chcesz zapisać Snap, aby móc go edytować i opublikować później, powinieneś najpierw dotknąć przycisku pobierania obok ikony usuwania. Ten przycisk umożliwia zapisanie przyciągania do wspomnień, rolki z aparatu lub obu. Następnie możesz przywołać stamtąd obraz, edytować go i opublikować w swojej historii.

Sprawdź -   Chrome teraz ukrywa WWW i HTTPS: // w adresach. Czy ci zależy?

Jeśli chodzi o ponowne publikowanie, Snap będzie datowany na dzień, w którym został pierwotnie utworzony / zapisany. Gdy ponownie opublikujesz je w swojej relacji, widzowie będą wiedzieć, że zdjęcie nie zostało zrobione dokładnie w momencie, w którym zostało opublikowane. Wszystkie zmiany będą trwałe, więc jeśli zastosujesz filtr, dodasz GIF, użyjesz naklejek lub dodasz tekst do Snap, kiedy go opublikujesz, a następnie zapiszesz go ze swojej historii przed usunięciem, wszystkie wprowadzone w nim zmiany będą stały. Możesz dodać więcej tekstu, GIF-ów, naklejek itp., Ale te, które są już obecne, nie będą edytowalne.