Udostępnij teraz w social media:

Gdy Twoi znajomi z Facebooka rozpoczynają transmisję na żywo, otrzymasz powiadomienie. W przypadku stron, które Ci się podobają, to nie to samo. Jeśli polubiłeś stronę na Facebooku, nie zobaczysz wszystkich postów z niej. Facebook nadal wyświetla tylko wybrane posty, aby zapobiec spamowi. Musisz obserwować stronę, aby otrzymywać ostrzeżenia o każdej aktywności na stronie. Zawsze jednak ostrzega Cię, gdy strona na Facebooku jest aktywna, pod warunkiem, że jesteś na pulpicie. Jeśli polegasz na swoim telefonie, aby powiedzieć Ci, kiedy strona na Facebooku jest aktywna, będziesz musiał włączyć powiadomienia dla niej. Oto jak.

Sprawdź -   Jak przenosić obiekty w Photoshopie do określonej pozycji

Powiadomienia na żywo ze strony na Facebooku

Otwórz aplikację Facebook i przejdź do strony na Facebooku. Kliknij przycisk „Obserwujesz”. Nawet jeśli obserwujesz daną stronę, dotknij przycisku Obserwacja.

Spowoduje to przejście do ekranu „Twoje subskrypcje” na stronie. Stuknij opcję Edytuj ustawienia powiadomień. Na ekranie powiadomień przewiń w dół do sekcji Filmy na żywo i wybierz opcję „Wszystkie posty na żywo”. Gdy to zrobisz, otrzymasz powiadomienia na telefon, gdy strona na Facebooku jest aktywna.

Domyślna opcja „Sugerowane” w sekcji Filmy na żywo jest nieco myląca. Ponieważ znajduje się w sekcji Filmy na żywo, zakłada się, że zostaniesz ostrzeżony, gdy strona zostanie uruchomiona przynajmniej raz. Szczegóły pod nim mówią, że nie będziesz otrzymywać więcej niż 3 powiadomienia dziennie ze strony, ale nie oznacza to trzech powiadomień o wideo na żywo. Liczy całą aktywność na stronie. Co to w istocie oznacza, że ​​jeśli strona została już opublikowana trzy razy w ciągu dnia, możesz lub nie zostać powiadomiony, gdy zostanie opublikowany. Inne czynniki, takie jak stopień interakcji ze stroną i które z jej postów lubisz lub które udostępniasz, również mają znaczenie.

Sprawdź -   Xbox Series X kontra Xbox Series S: co kupić?

Co dziwne, Facebook nie robi tego rozróżnienia w swoim interfejsie internetowym. Jeśli odwiedzisz stronę Facebooka w przeglądarce na komputerze i klikniesz przycisk „Obserwujący”, nie zobaczysz tak obszernej listy powiadomień, które możesz włączyć lub wyłączyć. Są włączone lub wyłączone. Jeśli śledzisz stronę, oznacza to, że powiadomienia są włączone i zostaniesz powiadomiony, gdy strona na Facebooku będzie aktywna.

Aplikacje Facebooka, zarówno na iOS, jak i na Androida, są znane z wyczerpywania się baterii, więc być może oszczędzają trochę baterii, oszczędzając powiadomienia, które przesyła. Albo to, albo fakt, że nikt nie chce, aby zbyt wiele powiadomień na Facebooku zapaliło swój telefon, a Facebook nie chce, abyś całkowicie wyłączał powiadomienia.

Sprawdź -   Jak dodać formatowanie warunkowe do komórek w Arkuszach Google