Jak wylogować wszystkie urządzenia z konta na Twitterze

Jeśli martwisz się, że ktoś ma dostęp do Twojego konta na Twitterze lub chcesz się upewnić, że stare urządzenia nie są już zalogowane, możesz wylogować każde urządzenie naraz. Oto jak to zrobić.

Wcześniej omawialiśmy, jak odzyskać kontrolę nad przejętym kontem na Twitterze, ale czasami po prostu chcesz się upewnić, że każde urządzenie i użytkownik jest wylogowany z konta. Może to być spowodowane tym, że sprzedajesz stare urządzenie, a może jest to konto firmowe i chcesz mieć pewność, że byli pracownicy nie są nadal zalogowani.

Bez względu na przyczynę istnieje prosty sposób wylogowania wszystkich użytkowników i urządzeń.

Proces jest dokładnie taki sam, niezależnie od tego, czy używasz aplikacji internetowej Twitter, czy aplikacji mobilnej Twitter na iPhone’a, iPada i Androida, z jednym małym wyjątkiem. Jeśli korzystasz z aplikacji internetowej Twitter, kliknij „Więcej” w menu po lewej stronie.

Spowoduje to wyświetlenie potrzebnych opcji menu.

Jeśli korzystasz z aplikacji mobilnej Twitter, musisz otworzyć rozszerzone menu znajdujące się po lewej stronie głównego kanału. Możesz to zrobić, dotykając ikony menu hamburgera w lewym górnym rogu lub przesuwając palcem w prawo od lewej krawędzi ekranu.

Stąd wszystko jest takie samo w aplikacji internetowej i aplikacji mobilnej. Kliknij lub naciśnij przycisk „Ustawienia i prywatność”.

Plik

W menu Ustawienia wybierz opcję „Konto”.

Menu Ustawienia z podświetloną opcją Konto.

Przewiń w dół do sekcji „Dane i uprawnienia” i kliknij lub dotknij „Aplikacje i sesje”.

Plik

Pod nagłówkiem Sesje będzie lista wszystkich urządzeń z dostępem do Twojego konta. Wybierz „Wyloguj wszystkie inne sesje”, aby wylogować wszystkie urządzenia.

Plik

W otwartym panelu potwierdzenia kliknij lub naciśnij przycisk „Wyloguj”.

Plik

Otóż ​​to; Jesteś skończony. Każde inne urządzenie, które chce uzyskać dostęp do Twojego konta na Twitterze, będzie musiało się ponownie zalogować.

Jeśli obawiasz się, że ktoś ma hasło i nie powinien, natychmiast zmień swoje hasło. Jeśli tego nie zrobisz, będą mogli od razu zalogować się ponownie. Zalecamy również włączenie uwierzytelniania wieloskładnikowego, aby nawet jeśli ktoś zdobędzie Twoje hasło, nadal nie będzie mógł się zalogować bez dostępu do Twojego telefonu.

x