Jak zablokować kogoś na Messengerze

Udostępnij teraz w social media:

Messenger to oficjalna aplikacja do obsługi wiadomości Facebooka, która umożliwia użytkownikom wysyłanie wiadomości tekstowych, połączeń wideo i połączeń głosowych ze wszystkimi znajomymi na Facebooku i Instagramie. Jest to uniwersalna aplikacja do przesyłania wiadomości, którą można bezpłatnie pobrać z App Store i Play Store. Jeśli inny użytkownik denerwuje Cię na Messengerze, możesz go zablokować lub ograniczyć, aby zminimalizować interakcje z nimi. W tym artykule dowiesz się, jak zablokować kogoś na Messengerze bez jego wiedzy, jak możesz rozmawiać z kimś na Facebooku bez Messengera i jak korzystać z trybu znikania na Messengerze.

Jak zablokować kogoś na Messengerze

Możesz zablokować dowolny żądany kontakt Messager z menu Kontakty na karcie Osoby. Czytaj dalej, aby znaleźć kroki wyjaśniające to samo szczegółowo z przydatnymi ilustracjami dla lepszego zrozumienia.

Jak rozmawiać z kimś na Facebooku bez Messengera?

Aby porozmawiać z kimś na Facebooku bez aplikacji Messenger, wykonaj następujące kroki:

Uwaga: działa tylko z internetową wersją Facebooka.

1. Zaloguj się do swojego konta na Facebooku.

2. Kliknij ikonę Messenger.

3. Kliknij Zobacz wszystko w Messengerze.

4. Kliknij ikonę edycji czatu, aby rozpocząć nowy czat.

  Jak zabezpieczyć hasłem zdjęcia na iPhonie i iPadzie

5. Wpisz imię i nazwisko żądanej osoby, z którą chcesz rozmawiać.

6. Kliknij ich profil i wpisz wiadomość, aby rozpocząć rozmowę.

Jak zablokować komuś możliwość wysyłania wiadomości na Messengerze?

Aby zablokować kogoś na Messengerze, wykonaj następujące kroki, jak zablokować kogoś na Messengerze:

1. Otwórz aplikację Messenger na swoim telefonie.

2. Stuknij zakładkę Ludzie na dolnym pasku.

3. Stuknij ikonę Kontakty w prawym górnym rogu ekranu.

4. Wybierz żądaną osobę z listy kontaktów i dotknij i przytrzymaj profil.

5. Z menu wybierz Blokuj.

6. Stuknij w Blokuj wiadomości i połączenia.

7. Stuknij w ZABLOKUJ, aby potwierdzić wybór i zablokować osobę.

Czy ktoś się dowie, że je zablokujesz?

Nie, nikt nie będzie w stanie od razu zauważyć, że je zablokowałeś. Zablokowanie kogoś nie powiadamia tej osoby, a Twoje konto na Facebooku nie będzie otrzymywać żadnych wiadomości i połączeń z zablokowanego konta. Ale nadal będziesz przyjaciółmi osoby na Facebooku. Po kilku dniach osoba zacznie zauważać, że wszystkie wiadomości, które wysyła do Ciebie, nie otrzymują żadnych odpowiedzi, a stan Twojego konta Messenger zawsze pokazuje offline. Jedynym powodem jest to, że osoba Cię zablokowała.

Co widzą, gdy blokujesz kogoś na Messengerze?

Wiedząc, jak zablokować kogoś na Messengerze, chciałbyś poznać jego konsekwencje. Konsekwencje to:

  • Gdy zablokujesz kogoś na Messengerze, nadal będzie on mógł zobaczyć Twoje posty na Facebooku lub Instagramie, polubić go, komentować i oznaczać Cię w swoim poście.
  • Ty i osoba, którą zablokowałeś na Messengerze, nie będziecie już mogli wysyłać wiadomości ani dzwonić.
  • Nie będziesz otrzymywać żadnych powiadomień dotyczących połączeń i wiadomości z zablokowanego konta.

Czy możesz zablokować kogoś na Messengerze bez jego wiedzy?

Tak, możesz zablokować kogoś na Messengerze bez jego wiedzy. Zablokowanie kogoś nie spowoduje wysłania żadnego powiadomienia do tej osoby. Ta osoba nie będzie już mogła kontaktować się z Tobą na Messengerze. Wszystkie wiadomości zostaną przed Tobą zablokowane i ukryte. Jeśli ktoś cię nęka lub denerwuje na Messengerze, powinieneś skorzystać z tej funkcji blokowania konta. To świetna funkcja bezpieczeństwa.

  Jak konwertować zdjęcia HEIC do JPG na iPhonie i iPadzie

Czy ktoś może nadal widzieć Twoją wiadomość po tym, jak go zablokujesz?

Tak, dana osoba może zachować Twoje poprzednie wiadomości nawet po ich zablokowaniu. Po zablokowaniu osoba może zobaczyć poprzednie rozmowy z Tobą. Ale wszystkie nowe wiadomości, które ci wysyła, nie będą już dla ciebie widoczne.

Czy widzisz, czy ktoś przeczytał Twoją wiadomość, jeśli go zablokowałeś?

Tak, możesz zobaczyć, czy ktoś przeczytał Twoją wiadomość, jeśli go zablokowałeś. Status tych wiadomości możesz poznać tylko przed ich zablokowaniem. Po zablokowaniu ty i ta osoba nie będziecie mogli wchodzić ze sobą w interakcje. Jeśli dana osoba przeczytała Twoją wiadomość, pod wiadomością pojawi się mała wersja zdjęcia profilowego tej osoby w kółku.

Czy możesz zablokować kogoś na Messengerze, ale nadal być przyjaciółmi?

Tak, możesz zablokować kogoś na Messengerze i nadal przyjaźnić się z tą osobą na Facebooku i Instagramie. Podczas blokowania możesz wybrać opcję Blokuj wszystkie wiadomości i połączenia na swoim Facebook Messengerze. Stanie się tak, że zablokujesz tę osobę tylko na Messengerze. Nadal będziesz się z nimi przyjaźnić na Facebooku.

Jak możesz stwierdzić, czy ktoś zablokował Cię na Messengerze?

Aby dowiedzieć się, czy ktoś zablokował Cię w Messengerze, możesz wypróbować te metody:

  • Wyślij wiadomość do osoby, którą podejrzewasz, że mogła Cię zablokować w Messengerze. Jeśli jest ikona koła bez haczyka, osoba nie otrzymała Twojej wiadomości. Może to również oznaczać, że dana osoba mogła dezaktywować swoje konto.
  • Sprawdź, czy ich konto na Facebooku istnieje, czy nie. Jeśli istnieje, sprawdź, czy ostatnio coś opublikowali, czy nie.

  • Utwórz inne konto i wyślij wiadomość, jeśli otrzymasz odpowiedź lub wiadomość zostanie wysłana do tej osoby. Wtedy jasne jest, że dana osoba zablokowała Twoje konto na Messengerze i nie możesz teraz wysłać do niej SMS-a.

Co to jest tryb znikania na Messengerze?

Tryb znikania jest szyfrowany metodą end-to-end, a wszystkie wiadomości, które wysyłasz do tej osoby, zostaną usunięte z konta Twojego i tej osoby, gdy ta osoba będzie czytać wiadomość. Rozmowa pozostaje prywatna, a wiadomość zostaje usunięta, gdy każdy z nich ją przeczyta. Ze względów bezpieczeństwa tryb znikania w Messengerze był dostępny w poprzednich wersjach i nie jest już dostępny w nowszej wersji Facebook Messengera.

Jak usunąć kogoś z mojego Messengera?

Aby usunąć znajomego spoza Facebooka lub Instagrama, wykonaj następujące proste czynności:

1. Uruchom aplikację Messenger i dotknij zakładki Ludzie.

2. Stuknij ikonę Kontakty.

3. Dotknij i przytrzymaj żądany kontakt i dotknij Zablokuj.

4. Stuknij w Blokuj wiadomości i połączenia > ZABLOKUJ.

5. Teraz przejdź do zakładki Czaty.

6. Dotknij i przytrzymaj ten sam czat dla kontaktu, który właśnie zablokowałeś.

7. Stuknij w Usuń.

***

Mamy nadzieję, że ten artykuł pomógł Ci dowiedzieć się, jak zablokować kogoś na Messengerze i dowiedzieć się więcej o trybie znikania na Messengerze. Podziel się wrażeniami z lektury tego artykułu. Jeśli masz jakieś pytania lub sugestie, upuść je w sekcji komentarzy poniżej. Daj nam również znać, czego chcesz się dalej uczyć.

x