Jak zablokować komuś możliwość oglądania historii na Instagramie

Historie na Instagramie składają się w całości ze zdjęć, które robisz aparatem. Nie możesz wybrać zdjęć z rolki aparatu i dodać ich do historii na Instagramie. Ta funkcja jest klonem Snapchata, który zachęca do udostępniania chwil na bieżąco. Jedyną alternatywą jest transmitowanie na żywo na Instagramie i transmitowanie wszystkiego na bieżąco. Ta funkcja jest tym, czym jest, czasami dzielenie się historią ze wszystkimi obserwatorami na Instagramie nie jest dobrym pomysłem. Dobrą wiadomością jest to, że możesz zablokować obserwatorowi przeglądanie historii na Instagramie bez blokowania ich w kanale. Oto, co musisz zrobić.

Istnieją dwa sposoby, aby zablokować komuś możliwość przeglądania historii na Instagramie. Są to zasadniczo różne kroki, które prowadzą do tego samego ekranu ustawień.

Z historii na Instagramie

Jeśli obecnie masz historię na swoim koncie na Instagramie, przejdź do niej. Stuknij swoje zdjęcie profilowe u góry strony głównej stuknij. Tutaj możesz zobaczyć swoją historię. Dotknij przycisku przepełnienia u dołu ekranu. Otworzy się menu z opcją „Ustawienia opowieści”. Stuknij w to.

Na ekranie ustawień opowieści dotknij opcji „Ukryj historię z”. Przejdziesz do ekranu z listą wszystkich obserwujących, których masz na Instagramie. Wybierz te, przed którymi chcesz ukryć swoją historię i gotowe.

W ustawieniach konta

Jeśli nie masz historii na Instagramie, nadal możesz zablokować komuś możliwość przeglądania Twojej historii, gdy ją udostępnisz. Ustawienie będzie oczywiście miało wpływ, gdy następnym razem udostępnisz historię.

Otwórz Instagram i przejdź do zakładki swojego profilu. Stuknij przycisk koła zębatego na samej górze, aby przejść do ustawień konta i aplikacji. W sekcji Konto dotknij Ustawienia historii.

Zobaczysz ten sam ekran ustawień historii, co poprzednio. Stuknij opcję Ukryj historię przed i wybierz, od których obserwatorów chcesz ukryć historię.

W przypadku historii warto być nieco bardziej ostrożnym, jeśli chodzi o to, komu je udostępniasz. Obrazy mogą zdradzać często odwiedzane miejsca, które w tym szalonym świecie mogą być niebezpieczne. W przypadku innych zdjęć, takich, które przedstawiają jedzenie lub filiżankę kawy, nie jest to duże ryzyko.

Ustawienia historii są niezależne od ustawień kanału. Osoby, przed którymi ukrywasz swoją historię, nadal mogą wyświetlać Twój kanał na Instagramie. Mogą go też polubić i skomentować. Jeśli chcesz uniemożliwić komuś przeglądanie Twojego źródła treści, zablokuj tę osobę.

x