Udostępnij teraz w social media:

Przestałeś używać Spotify i przełączyłeś się na inną usługę? Jeśli nie chcesz, aby Twoje konto było nieaktywne, możesz trwale zamknąć swoje konto Spotify. Oto, jak możesz usunąć swoje konto Spotify za pomocą kilku kliknięć.

Możesz usunąć swoje konto Spotify z przeglądarki internetowej na smartfonie lub na komputerze. Ta opcja nie jest dostępna w aplikacjach mobilnych ani komputerowych.

Pamiętaj, że po usunięciu konta Spotify stracisz wszystkie swoje listy odtwarzania i obserwujących. Jeśli masz zniżkę studencką, nie będziesz mógł z niej skorzystać przez kolejny rok.

Ze względu na sposób działania Spotify nie będziesz mógł ponownie wybrać tej samej nazwy użytkownika, ale możesz utworzyć nowe konto z tym samym adresem e-mail. Jeśli nie chcesz usuwać swojego konta Spotify, możesz po prostu anulować członkostwo Spotify Premium.

Sprawdź -   Jak kontrolować, które aplikacje mogą uzyskać dostęp do danych zdrowotnych Twojego iPhone'a

Po przejrzeniu wszystkich szczegółów i upewnieniu się, że chcesz trwale usunąć swoje konto Spotify, otwórz Witryna Spotify w wybranej przeglądarce i zaloguj się na swoje konto.

Następnie otwórz Spotify Obsługa klienta strona. Tutaj kliknij przycisk „Konto”.

Wybierz opcję „Chcę zamknąć swoje konto”.

Kliknij opcję Chcę zamknąć swoje konto

W następnej sekcji kliknij przycisk „Zamknij konto”.

Kliknij Zamknij konto

Wybierz ponownie przycisk „Zamknij konto”.

Potwierdź, klikając przycisk Zamknij konto

Spotify poprosi Cię teraz o potwierdzenie szczegółów konta. Po upewnieniu się, że jest to właściwe konto, kliknij przycisk „Kontynuuj”.

Sprawdź szczegóły konta i kliknij Kontynuuj

W następnym kroku zaznacz znacznik obok opcji „Rozumiem”, a następnie kliknij przycisk „Kontynuuj”.

Kliknij Rozumiem, a następnie wybierz przycisk Kontynuuj

Spotify poprosi Cię o sprawdzenie, czy w Twojej wiadomości e-mail nie ma linku. Otwórz skrzynkę odbiorczą i znajdź wiadomość e-mail ze Spotify. Kliknij przycisk „Zamknij moje konto” znajdujący się w e-mailu. Ten link jest ważny tylko przez 24 godziny.

Sprawdź -   Jak wyłączyć stuknij, aby obudzić się na iPhonie

Kliknij opcję Zamknij moje konto z poczty e-mail

Po kliknięciu przycisku Spotify otworzy nową kartę, a zobaczysz potwierdzenie, że Twoje konto zostało zamknięte i usunięte. Nie będziesz już mógł zalogować się na to samo konto.

Konto Spotify zostało zamknięte i trwale usunięte

Jeśli zmienisz zdanie, masz 7 dni na reaktywację konta. Link do tego znajdziesz w swojej skrzynce odbiorczej.

Kliknij opcję Reaktywuj moje konto z poczty e-mail

Szukasz alternatywy dla Spotify? Sprawdź naszą listę najlepszych bezpłatnych usług strumieniowego przesyłania muzyki.