Jak usunąć wszystkie wiadomości w telegramie

Udostępnij teraz w social media:

Po raz kolejny pytanie czytelnika i tym razem dotyczy Telegrama. Pełne pytanie brzmi: „Słyszałem, że wiadomości są przechowywane na serwerach Telegrama i nie chcę tego. Jak mogę usunąć wszystkie moje wiadomości w Telegramie?’

Telegram to bezpieczna aplikacja do przesyłania wiadomości na urządzenia mobilne i komputery stacjonarne. Ma miliony użytkowników, a firma szczyci się usługą za prostą w użyciu i szyfrowaną usługę przesyłania wiadomości. Oznacza to, że ci, którzy go używają, często go używają, co oznacza, że ​​sprzątanie może być w porządku. Dlatego dzisiaj przyjrzymy się Twoim opcjom usuwania w Telegramie. Podzielę się również kilkoma sztuczkami Telegrama, których nauczyłem się od czasu korzystania z aplikacji.

Jednym z powodów, dla których Telegram jest tak popularny, jest szyfrowanie typu end-to-end. Ta usługa oznacza, że ​​możesz wysłać do innej osoby wszystko, co chcesz, jednocześnie chroniąc swoje treści przed niezamierzonymi czytelnikami. Nawet jeśli nie masz nic do ukrycia, prywatność jest prawem cenionym w dzisiejszym cyfrowym społeczeństwie. Jeśli mieszkasz w regionie, w którym wolność słowa jest ograniczona lub martwisz się o swoją prywatność, szczególnie spodoba ci się Telegram.

Czy można usunąć wszystkie wiadomości w Telegramie?

Na szczęście Telegram w końcu umożliwił użytkownikom rozszerzenie opcji prywatności w ciągu ostatnich dwóch lat. Możesz odwołać dowolne wiadomości w dowolnym momencie, z dowolnego powodu. Zanim nowsze aktualizacje stały się dostępne, użytkownicy mogli usuwać tylko wiadomości, które miały mniej niż 48 godzin.

Aby usunąć wszystkie wiadomości w Telegramie:

  Capsa to kompleksowe narzędzie do analizy sieci LAN i WLAN
  • Wybierz wiadomość, którą wysłałeś.
  • Wybierz ikonę kosza w prawym górnym rogu ekranu czatu.
  • Masz również możliwość usunięcia wiadomości po stronie kontaktu. Wystarczy dotknąć „Usuń także dla [Contact]” przed wybraniem Usuń.
  • W zależności od wybranej opcji, Twoja historia czatów zniknie również z czatów innych użytkowników.

    Jeśli chcesz usunąć cały wątek z innym użytkownikiem, po prostu przesuń powoli wątek (z listy wiadomości) i dotknij czerwonej opcji „Usuń” na iPhonie. Użytkownicy Androida mogą długo nacisnąć wątek, aby usunąć całą zawartość.

    Czaty grupowe

    Zanim zaczniesz odpowiadać na wiadomości grupowe, pamiętaj, że możesz nie mieć możliwości ich usunięcia. Według Telegrama tylko administratorzy grup mogą usuwać i usuwać historię czatów.

    Jeśli dołączysz do czatu grupowego, uważaj na to, co mówisz, ponieważ po kliknięciu przycisku „Wyślij” te informacje mogą wymknąć się spod kontroli.

    Telegram przenosi wiadomości online nieco dalej niż zwykłe usuwanie czatów. Możesz tworzyć „tajne czaty” w aplikacji.

    Sekretne czaty w telegramie

    Sekretne czaty działają inaczej niż normalne czaty w Telegramie. Normalny czat przechowuje kopię na serwerze, dzięki czemu możesz synchronizować między urządzeniami i zawsze prowadzić rozmowę. Tajny czat jest równorzędny, więc kopie są przechowywane tylko na urządzeniach, z których korzystasz Ty i osoba, z którą rozmawiasz.

    Sekretne czaty również ulegają samozniszczeniu. Możesz ustawić licznik czasu zniszczenia w Telegramie, aby wiadomości zniknęły, gdy obie strony je przeczytają. Aby rozpocząć tajny czat w Telegramie, wybierz z menu „Nowy tajny czat”.

    Zmień swój numer telefonu w Telegramie

    Jeśli masz kilka telefonów lub zmień swój numer kiedy zmieniasz umowy, możesz to zmienić w Telegramie, aby zachować wszystkie swoje czaty.

  • Wybierz Ustawienia w Telegramie, a następnie Zmień numer.
  • Dodaj swój nowy numer w polu i wybierz Zapisz.
  • Wszystkie twoje czaty zostaną przeniesione i pobrane na nowe urządzenie (jeśli je masz).
  •   Jak naprawić nieautoryzowaną wiadomość urządzenia ADB na Androida

    Użyj wielu kont telegramów

    Jestem pewien, że istnieją powody, dla których możesz chcieć korzystać z wielu kont Telegrama. Mam tylko jedno konto, ale jeśli chcesz więcej, możesz.

  • Stuknij ikonę Menu (trzy ułożone linie) w Telegramie.
  • Wybierz strzałkę w dół obok swojego imienia.
  • Wybierz Dodaj konto z listy.
  • Dodaj swój numer i postępuj zgodnie z kreatorem konfiguracji konta.
  • Po dodaniu możesz przełączać się między kontami za pomocą tej samej strzałki w dół. Możesz to zrobić tyle razy, ile potrzebujesz.

    Zablokuj swoje czaty

    Bezpieczeństwo to duży punkt sprzedaży Telegrama. Pełne szyfrowanie to poważna korzyść, ale możliwość blokowania czatów jest jeszcze lepsza. Dodaje kolejny poziom bezpieczeństwa, dzięki któremu Twoje rozmowy są tak tajne, jak to tylko możliwe.

  • Wybierz Ustawienia w aplikacji Telegram.
  • Wybierz Prywatność i bezpieczeństwo.
  • Wybierz opcję Blokada kodem i włącz ją.
  • Dodaj PIN i gotowe.
  • Telegram miał dużo złej prasy w ciągu ostatniego roku. Niektóre z nich były uzasadnione, a niektóre nie. Tak czy inaczej, pozostaje bardzo dobrą aplikacją do czatowania, która zabezpiecza Twoje rozmowy na wiele sposobów. Tylko do tego warto skorzystać.

    Zapobieganie przekazywaniu wiadomości

    Aby jeszcze bardziej chronić swoją prywatność, możesz zmienić ustawienia, aby uniemożliwić komukolwiek przekazywanie Twoich wiadomości. Przejdź do ustawień prywatności i wybierz opcję „Przesłane wiadomości”, aby upewnić się, że nikt poza zamierzonym odbiorcą nie uzyska dostępu.

    Aby zapobiec przekazywaniu dalej:

  • Otwórz aplikację Telegram i dotknij „Ustawienia” w lewym dolnym rogu
  • Stuknij w „Prywatność i bezpieczeństwo”
  • Przewiń w dół i wybierz „Przekazane wiadomości”
  • Zmień z „Wszyscy” (co jest ustawieniem domyślnym) na „Moje kontakty” lub „Nikt”
  • Aplikacja umożliwia nawet ustawienie funkcji przekazywania w celu wybrania kontaktów. W zależności od Twoich potrzeb związanych z wiadomościami, aplikacja jest dość konfigurowalna.

      Jak sprawdzić styl partycji dysku w systemie Windows 10

    Usuń swoje konto telegramu

    Co ciekawe, jeśli usuniesz swoje konto Telegram, wszystkie historie czatów zostaną z nim połączone. Jeśli nie czujesz już potrzeby utrzymywania konta Telegram lub masz problemy z procesem usuwania, usunięcie konta jest drastycznym, ale skutecznym rozwiązaniem zachowania anonimowości.

    Aby całkowicie usunąć swoje konto, postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami:

  • Odwiedzić Strona telegramu i wprowadź swój numer telefonu – Będziesz musiał użyć kodu kraju oraz standardowych 10 cyfr numeru telefonu, więc dla USA będzie to +1 (numer kierunkowy) – (ostatnie 7 cyfr numeru telefonu)
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami weryfikacji
  • Potwierdź usunięcie swojego konta.
  • Twoje konto Telegram zostanie automatycznie usunięte po pewnym czasie bez aktywności.

  • Możesz przejść do „Ustawień” w aplikacji i dotknąć „Prywatność i bezpieczeństwo”.
  • Tam znajdź nagłówek „Usuń moje konto”.
  • Stuknij opcję „Jeśli z dala od” i ustaw konto, aby usunąć po 1 miesiącu, 3 miesiącach, 6 miesiącach lub 1 roku.
  • Jeśli masz trudności z usunięciem konta lub korzystaniem z innych funkcji, zawsze możesz skontaktować się z Zespół wsparcia telegramu.

    Chociaż zespół wsparcia jest pełen wolontariuszy, strona FAQ znajdująca się w menu „Ustawienia” aplikacji jest również bardzo pomocna.

    x