Udostępnij teraz w social media:

Nie każdy post na Facebooku powinien trwać dłużej niż kilka godzin. Zawsze możesz wrócić i usunąć coś, z czego nie jesteś zbyt dumny, ale jeśli masz o jeden za dużo postów, które musisz usunąć, istnieje szybszy sposób na masowe usuwanie postów na Facebooku.

Usuń posty z Facebooka

Otwórz przeglądarkę internetową na pulpicie i zaloguj się na Facebooku. Przejdź do swojego profilu, a tuż pod zdjęciem na okładkę i zakładkami profilu zobaczysz przycisk „Zarządzaj postami”. Kliknij go i wybierz posty, które chcesz usunąć. Możesz wybrać do 50 postów za jednym razem.

Wybierz te, które chcesz usunąć, jednak nie możesz usunąć zdjęcia, które jest obecnie ustawione jako zdjęcie profilowe, więc jeśli je wybierzesz, opcja usuwania nie będzie dostępna. Po wybraniu postów, które chcesz usunąć lub osiągnięciu limitu pięćdziesięciu postów, kliknij przycisk Dalej na pasku u dołu.

Sprawdź -   Jak grać w Kingdom Come: Deliverance w systemie Linux

Pojawi się menu z opcjami ukrywania postów, usuwania tagów i usuwania postów. Wybierz opcję Usuń i kliknij Gotowe, aby usunąć posty.

Nie możesz odzyskać usuniętego posta, więc uważaj, co usuwasz. Jeśli jest to zdjęcie i jest dla Ciebie ważne, najpierw upewnij się, że masz gdzieś jego kopię zapasową.

Możesz oczywiście ukryć posty, jeśli nie masz pewności co do ich usunięcia. Ta opcja znajduje się w tym samym menu i możesz zbiorczo ukrywać posty, więc pamiętaj, że masz tę opcję.

Możesz także masowo usuwać posty na Facebooku z aplikacji Facebooka. Otwórz aplikację i dotknij karty hamburgera. U góry kliknij swój profil. Przewiń w dół, aż znajdziesz opcję Zarządzaj postami. Powinien znajdować się poniżej listy znajomych. Dotknij go i wybierz posty, które chcesz usunąć. Aplikacja nie informuje, że możesz wybrać tylko pięćdziesiąt postów naraz, ale możesz bezpiecznie założyć, że te same zasady obowiązują na Twoim telefonie. Po wybraniu postów, które chcesz usunąć, dotknij przycisku Usuń u dołu.

Sprawdź -   Jak przenieść swoje zdjęcia i wideo z Facebooka do Google Photos

Podobnie jak w przypadku witryny na komputery stacjonarne, możesz także ukrywać posty lub zbiorczo usuwać z nich tagi. Ponownie, niczego, co usuniesz, nie można odzyskać, więc jeśli usuwasz zdjęcia, utwórz ich kopię zapasową, jeśli są dla Ciebie ważne.

Zarówno aplikacje mobilne, jak i strona internetowa na komputery mają filtry, których możesz użyć do zawężenia postów i łatwiejszego ich wybierania.