Udostępnij teraz w social media:

Netflix jest jedną z wiodących na świecie usług przesyłania strumieniowego, a niektóre z najpopularniejszych programów telewizyjnych i filmów są dostępne dla użytkowników bez żadnych ograniczeń, a fakt, że istnieją plany subskrypcji zapewniające jedno konto z wieloma subkontami, sprawia, że to jeszcze bardziej popularne.

Ponieważ nie zawsze mamy czas lub cierpliwość, aby obejrzeć film od początku do końca, i łatwo zapomnieć, który odcinek programu telewizyjnego oglądałeś ostatnio, gdy w jednym sezonie jest ich około 20. Na szczęście Netflix jest wyposażony w szeroką gamę narzędzi i funkcji, które ułatwiają poruszanie się po treściach, a ci z was, którzy się zgubili i chcą po prostu wrócić do miejsca, w którym byli wcześniej, mogą skorzystać z funkcji Kontynuuj oglądanie.

Ta zgrabna funkcja podkreśla wszystkie treści, które zacząłeś oglądać, ale nigdy nie miałaś szansy na zakończenie do samego końca, i pozostaje na szczycie menu treści Netflix, dzięki czemu jest pierwszą rzeczą, którą widzisz po wejściu na swoje konto.

Jednak tam [month] są chwile, w których nigdy nie planujesz wznowić programu telewizyjnego lub filmu, ponieważ było po prostu źle, lub masz zamiar obejrzeć z kimś coś na Netflix i nie chcesz, aby wiedzieli, co jeszcze oglądasz .

Niezależnie od przypadku, najważniejsze jest to, że w obu tych dwóch scenariuszach chciałbyś, aby powiadomienie Kontynuuj oglądanie zniknęło na dobre i właśnie to pokażemy w następnym artykule, ponieważ będziemy uwzględniać kroki również dla wersji Netflix na komputery PC, smartfony i Smart TV.

Jak usunąć Kontynuuj oglądanie w serwisie Netflix

Usunięcie listy Kontynuuj obserwowanie różni się w zależności od platformy, dlatego dla każdej z nich wymieniliśmy przewodniki krok po kroku.

1. Wyczyść opcję Kontynuuj oglądanie na PC i macOS

Wyczyść historię Netflix w przeglądarce internetowej

Idź do urzędnika Witryna Netflix lub otwórz aplikację sklepu Netflix i zaloguj się na swoje konto Netflix.
Zaloguj się do swojego profilu.
Kliknij go w prawym górnym rogu ekranu i kliknij Konto.
Przewiń listę w dół, aż dojdziesz do Aktywność związana z oglądaniem.
Powinieneś teraz zobaczyć listę wszystkiego, co było oglądane w danym profilu, takie jak imię i nazwisko, numer odcinka (tylko programy telewizyjne) i data.

Naciśnij przycisk obok każdego wpisu oznaczony Ukryj przed historią przeglądania.
Jeśli chcesz całkowicie usunąć programy telewizyjne, wybierz opcję Usunąć serial? przycisk znajdujący się tuż pod nazwą programu.

Sprawdź -   Jak zablokować aktualizację macOS Catalina

Po powrocie do ekranu głównego lista Kontynuuj oglądanie nie powinna już zawierać tego konkretnego programu lub filmu, a jeśli usuniesz wszystko, lista Kontynuuj oglądanie powinna teraz zniknąć na dobre.

Wyczyść historię w aplikacji Netflix UWP Microsoft Store

Uruchom aplikację Microsoft Store Netflix.
Zaloguj się na swoje konto i wprowadź żądany profil.
Naciśnij przycisk z trzema kropkami w prawym górnym rogu i wybierz Ustawienia.
Kliknij Szczegóły konta.

Otworzy się nowe okno w przeglądarce, które przeniesie Cię na stronę Netflix, a stamtąd po prostu wykonaj kroki użyte wcześniej w celu wyczyszczenia listy Kontynuuj oglądanie w przeglądarce.

2. Wyczyść opcję Kontynuuj oglądanie w systemie Android lub iOS

Uruchom aplikację Netflix na smartfonie i zaloguj się na swoje konto.
Wprowadź profil, z którego chcesz usunąć listę Kontynuuj obserwację.
Przejdź do karty Strona główna i przewiń, aż dojdziesz do kategorii Kontynuuj oglądanie.
Stuknij przycisk z trzema kropkami obok wpisu, który chcesz usunąć.
Stuknij w Usuń z rzędu.

3. Wyczyść Kontynuuj oglądanie na Smart TV

Uwaga: obecnie nie ma możliwości usunięcia elementu z listy Kontynuuj oglądanie, jeśli masz połączenie z telewizorem Smart TV, ale istnieje jedno obejście, które możesz wypróbować:

Sprawdź -   Jak naprawić błąd „Nie można połączyć się z tą siecią” w systemie Windows 10

Zaloguj się do komputera PC, Mac, Androida lub iOS przy użyciu tego samego konta, co Smart TV
Wykonaj czynności wymienione powyżej, aby usunąć wpisy z listy Kontynuuj obserwację
Po usunięciu wpisów uruchom ponownie Smart TV

Jak usunąć program z dalszego oglądania w serwisie Netflix — WNIOSEK

Wykonując powyższe kroki, powinieneś być w stanie usunąć listę Kontynuuj oglądanie z konta Netflix na wszystkich głównych platformach (z wyjątkiem telewizorów Smart TV).

Dzięki tej małej sztuczce Twój katalog Netflix będzie nie tylko mniej zagracony, ale także nie zobaczysz żadnych ciągłych przypomnień o złych programach telewizyjnych lub filmach, które były na tyle sprytne, aby wcześnie porzucić.

Jak usunąć program z Kontynuuj oglądanie w serwisie Netflix

Oto kilka dodatkowych rzeczy, które musisz wiedzieć o funkcji Kontynuuj oglądanie w serwisie Netflix:

Programy telewizyjne i filmy, które zostały usunięte z biblioteki Netflix, nie będą się już pojawiać na liście Kontynuuj oglądanie.
Jeśli korzystasz z VPN i masz połączenie z krajem, w którym nie ma w swojej bibliotece konkretnego programu lub filmu, zostanie on usunięty z listy Kontynuuj oglądanie.

Mamy nadzieję, że ten artykuł okaże się przydatny i że po jego przeczytaniu będziesz mógł cieszyć się serwisem Netflix. Daj nam znać, jeśli chcesz więcej artykułów tego rodzaju, zostawiając nam swoją opinię w sekcji komentarzy poniżej, a napiszemy je w mgnieniu oka.