Udostępnij teraz w social media:

Pamiętasz historie z Facebooka skopiowane ze Snapchata? Nie są tak popularne, jak spodziewał się Facebook, ale to nie znaczy, że nikt ich nie używa. Prawdopodobnie masz na liście znajomych kilka osób, które publikują posty w swoich historiach na Facebooku, a większość stron produktów i marek zwykle publikuje coś w swoich historiach. Nie możesz ukrywać historii u góry swojego kanału informacyjnego, możesz jednak wyciszyć historie na Facebooku.

Wycisz historie z Facebooka – Internet

Historie pojawiają się w prawej kolumnie w sieci na Facebooku. Aby wyciszyć historie na Facebooku dotyczące określonego konta lub strony, musi istnieć aktywna historia z tego konta / strony. Kliknij historię, którą chcesz wyciszyć. Kiedy historia zacznie się odtwarzać, zobaczysz trzy kropki w prawym górnym rogu odtwarzacza. Kliknij go iz menu wybierz opcję wyciszenia.

Sprawdź -   Jak korzystać z otwartego źródła Almond Assistant w systemie Linux

Pojawi się okno dialogowe potwierdzenia z pytaniem, czy chcesz wyciszyć artykuły ze strony. Nadal będziesz widzieć posty i otrzymywać alerty ze strony lub profilu po wyciszeniu z nich historii.

Aby wyłączyć wyciszenie artykułów, kliknij przycisk trzech kropek obok artykułów na stronie głównej. Z menu wybierz „Historie, które wyciszyłeś” i wyłącz ich wyciszenie na wyświetlonej liście.

Wycisz historie na Facebooku – Aplikacje

W aplikacjach Facebooka na iOS i Androida historie pojawiają się na samej górze. Ponownie, musisz odtworzyć / obejrzeć historię ze strony / profilu, aby ją wyciszyć. Gdy historia jest odtwarzana, dotknij przycisku trzech kropek u góry. Otworzy się menu u dołu ekranu. Z tego menu wybierz opcję wyciszenia, a nie będziesz już widzieć artykułów ze strony / profilu.

Sprawdź -   Jak dodać repozytoria i pakiety RPM innych firm w Fedorze

Podobnie jak w przypadku wersji internetowej, wyciszenie historii strony nie spowoduje wyłączenia alertów ani ukrycia przed nią postów. Będą nadal pojawiać się w Twoim kanale.

Wydaje się, że nie ma sposobu, aby wyciszyć historie ze strony / profilu z ich strony na Facebooku. Jest to dziwne ograniczenie, które zmusza Cię do zachowania czujności, gdy strona lub profil publikuje coś w swojej historii. Jeśli wyciszysz historie ze strony lub profilu, Twoja własna historia nadal będzie dla nich widoczna. Twoje historie mają 24-godzinny okres ważności. Jeśli chcesz uniemożliwić komuś zobaczenie tego, możesz ograniczyć jego odbiorców. Powinniśmy również wspomnieć, że historie na Facebooku to nie to samo co historie z Messengera, tj. Nie są połączone, więc wyciszenie jednej nie spowoduje wyciszenia drugiej.

Sprawdź -   Jak czatować w strumieniach Twitch na pulpicie Linux z Chatterino