Udostępnij teraz w social media:

Filmy mają być oglądane, co oznacza, że ​​jeśli oglądasz YouTube, witryna oczekuje, że nie wysłałeś go w tle. Nie tak wszyscy oglądają YouTube. Witryna umożliwia tworzenie list odtwarzania, a jeśli są to playlisty z muzyką, których słuchasz, karta tak naprawdę nie musi znajdować się z przodu. Możesz wysłać go z tyłu lub zminimalizować okno, w którym jest otwarte. YouTube nie może stwierdzić, czy jest w tle, czy nie, ale może stwierdzić, czy od jakiegoś czasu nie wchodziłeś w interakcję z witryną i wtedy się zatrzyma odtwarzane wideo. Zobaczysz „Wideo wstrzymane. Kontynuuj oglądanie. Musisz kliknąć Tak, aby kontynuować oglądanie.

Sprawdź -   Wyświetlaj powiadomienia iOS 7 i zarządzaj nimi bezpośrednio przy ikonach aplikacji z Badger 7

Aby wyłączyć „Wideo wstrzymane. Kontynuuj oglądanie ”, musisz użyć rozszerzenia o nazwie YouTube NonStop. To rozszerzenie do Chrome, więc to rozwiązanie dotyczy tylko Chrome, a także wersji beta programu Edge, jeśli go używasz.

Zainstaluj YouTube NonStop z Sklep internetowy Chrome i zajmie się resztą. Możesz pozostawić YouTube działający w tle, a rozszerzenie nie zatrzyma odtwarzania wideo, gdy nie będziesz długo kontaktować się z witryną.

YouTube dodał ten monit około dwa lata temu. To było wtedy sporadyczne i nie wszyscy użytkownicy to widzieli. Wygląda na to, że pojawia się tylko wtedy, gdy jesteś zalogowany na YouTube i zbyt długo „oglądasz”.

Sprawdź -   Best VPN YouTube - Odblokuj YouTube Anywhere, przestań buforować

Ta funkcja ma na celu zapisywanie danych, a może nawet baterii, jeśli oglądasz na laptopie, który nie jest podłączony. Jeśli wideo będzie odtwarzane dalej, zużyje więcej danych, zwłaszcza jeśli masz włączoną funkcję autoodtwarzania. Jednocześnie bateria wyczerpuje się znacznie szybciej, ponieważ odtwarzasz multimedia w przeglądarce wymagającej dużej ilości zasobów. Podpowiedź nie jest bezcelowa, ale powinna istnieć możliwość jej wyłączenia.

Rozszerzenie jest pasywne; możesz to ukryć w menu przepełnienia lub menu rozszerzeń. Nie możesz go włączyć ani wyłączyć. Możesz ją wyłączyć, jeśli chcesz przywrócić tę funkcję (lub ją odinstalować), ale nie ma przycisku wyłączania. Jeśli wolisz Firefoksa niż Chrome, nie ma dla niego dodatku, który mógłby pozbyć się tej funkcji. Wspomnieliśmy, że monit nie pojawia się, gdy oglądasz bez logowania. Jeśli możesz oglądać bez logowania, monit może nie zostać wyświetlony. Oczywiście oznacza to brak historii oglądania i tracisz dostęp do swoich list odtwarzania i subskrypcji kanałów.