Aplikacje społecznościowe, takie jak Facebook i Twitter, mają opcję automatycznego ukrywania treści graficznych. Aplikacje do obsługi wiadomości rzadko mają coś takiego, a aplikacja do obsługi wiadomości na iOS nie jest wyjątkiem. Możesz przesyłać przez niego obrazy, ale nie są ukryte. Jeśli przesłałeś coś, co może nie nadawać się do publicznego oglądania, Twój odbiorca prawdopodobnie mógłby to zrobić w heads-upie. Oto, w jaki sposób możesz dyskretnie wysyłać obrazy NSFW przez iMessage.

Dyskretnie wysyłaj obrazy za pośrednictwem iMessage

Wiadomości i mogą być wysyłane z efektami specjalnymi. Jest to funkcja, która została dodana kilka lat temu i chociaż efekty są skromne, wciąż nadają się do wysyłania bardziej wyrazistych wiadomości. Jednym z tych efektów jest efekt „Niewidoczny atrament”. Ten efekt można zastosować zarówno do wiadomości tekstowych, jak i obrazów i zasadniczo ukrywa wiadomość / obraz. Odbiorca musi go przetrzeć, aby go ujawnić. Jeśli zdarzy się, że siedzą obok kogoś, obraz nie zostanie ujawniony w momencie, gdy twoja wiadomość zostanie otwarta.

Aby wysłać wiadomość / obraz z niewidocznym efektem, otwórz aplikację Wiadomości i wybierz obraz, który chcesz wysłać. Zamiast stuknąć przycisk wysyłania, naciśnij i przytrzymaj go. Zobaczysz następujący ekran. Wybierz Niewidoczny atrament, a otrzymasz podgląd tego, jak będzie wyglądał obraz po wysłaniu. Naciśnij przycisk wysyłania na tym ekranie.

Gdy wiadomość / obraz zostanie wysłany, jest ukryty zarówno dla ciebie, jak i odbiorcy. Przeciągnięcie nad nią spowoduje wyświetlenie obrazu, ale gdy odejdziesz od wątku i wrócisz do niego, obraz zostanie ponownie ukryty.

Jedyną wadą jest to, że dotyczy tylko iMessages i to oczywiście działa tylko w aplikacji Wiadomości na iOS.

Efekty iMessage powinny być „zabawne”, więc prawdopodobnie jest to niezamierzona korzyść z nimi związana. Gdyby był faktycznie sprzedawany jako taki, prawdopodobnie inne aplikacje do przesyłania wiadomości wprowadziłyby coś podobnego. Aplikacje do przesyłania wiadomości mają na ogół funkcje wysyłania tajnych wiadomości lub autodestrukcji, ale nie ma sposobu, aby dać użytkownikom znać, że wiadomość należy czytać nieco bardziej dyskretnie.

Aplikacje społecznościowe mają na ogół tę funkcję, aby chronić użytkowników, którzy mogą widzieć zawartość graficzną, gdy nie chcą lub kiedy najmniej się tego spodziewają. Aplikacje do obsługi wiadomości nie mają tego samego problemu, ale nadal mogą skorzystać z możliwości ukrycia niektórych wiadomości podczas ich wysyłania.