Jak oznaczyć osoby w swojej historii na Instagramie po jej opublikowaniu

Czy kiedykolwiek opublikowałeś post w swojej historii na Instagramie, a potem zdałeś sobie sprawę, że zapomniałeś oznaczyć znajomego? Nie usuwaj postu i zacznij od nowa! Istnieje łatwy sposób oznaczania znajomych w Instagram Stories, które już opublikowałeś.

Jak oznaczyć kogoś w swojej historii na Instagramie po opublikowaniu

Jeśli zapomnisz oznaczyć kogoś w swojej Historii na Instagramie, zawsze możesz usunąć Historię i opublikować ją ponownie z tagiem. Usunięcie historii na Instagramie nie jest takie trudne, ale będziesz musiał zacząć pisać post od nowa.

Istnieje znacznie łatwiejszy sposób oznaczenia konta w opublikowanej relacji:

1. Stuknij różowy lub szary pierścień wokół zdjęcia profilowego na Instagramie, aby otworzyć Historię.

2. Stuknij ikonę Więcej w prawym dolnym rogu swojej Historii.

3. Wybierz z menu opcję Dodaj wzmianki.

4. Stuknij konta, które chcesz oznaczyć. Możesz wyszukiwać konta, korzystając z paska wyszukiwania u góry.

5. Stuknij Dodaj na dole.

Gdy dodasz konta w ten sposób, osoby te otrzymają wiadomość prywatną z informacją, że wspomniałeś o nich w swojej Historii. Następnie mogą dodać post bezpośrednio do swojej Historii, jeśli chcą.

Czym różni się użycie przycisku „Dodaj wzmiankę” od naklejki wzmianki

Być może już wiesz, że możesz oznaczać osoby w swojej relacji na Instagramie przed jej opublikowaniem, korzystając z naklejki z wzmianką lub po prostu wpisując nazwę użytkownika w relacji. Obie metody działają tylko przed opublikowaniem Historii. Przycisk Dodaj wzmiankę jest dostępny po opublikowaniu Historii.

Inna różnica między tymi metodami polega na tym, że na naklejce z wzmianką będzie wyświetlana nazwa użytkownika tego konta w Twojej Historii, co oznacza, że ​​każdy przeglądający może dotknąć tej naklejki, aby wyświetlić oznaczone konto. Przycisk Dodaj wzmianki nie wyświetli nazwy użytkownika w relacji, więc widzowie nie zobaczą oznaczonych kont.

Oznaczanie znajomych przed opublikowaniem historii jest lepszym rozwiązaniem, jeśli chcesz, aby widzowie klikali i przeglądali ich konta. Oznaczenie ich później za pomocą przycisku Dodaj wzmianki jest lepsze w przypadku znajomych posiadających konta prywatne lub gdy zapomnisz oznaczyć ich wcześniej.

Przejście na prywatne konto na Instagramie może pomóc Ci zapewnić bezpieczeństwo w Internecie, ale Twoi oznaczeni znajomi nie będą mogli ponownie publikować Twoich Stories, jeśli Twoje konto jest prywatne. Dzięki przyciskowi Dodaj wzmianki oznaczanie znajomych i rodziny na Instagramie jest łatwiejsze niż kiedykolwiek, a także pozwala im ponownie publikować Twoje zdjęcia i treści.

x