Jak ukryć post na Instagramie?

Udostępnij teraz w social media:

Instagram nie pozwala użytkownikom publikować zdjęć z niestandardową publicznością. Możesz ustawić swoje konto jako prywatne, jeśli tak zdecydujesz, ale wszyscy Twoi znajomi nadal będą mogli zobaczyć wszystko, co publikujesz. Jeśli chcesz udostępnić coś niestandardowym odbiorcom, możesz opublikować to jako historię na liście Niestandardowych znajomych.

Ukryj post na Instagramie

Wpis na Instagramie jest widoczny dla wszystkich, ale możesz go ukryć. Po ukryciu wpisu;

Nikt, bez względu na to, czy jest twoim przyjacielem, czy nie, nie może tego zobaczyć.
Nadal możesz wrócić do posta w dowolnym momencie.
Wszystkie komentarze i polubienia pozostają w poście.
Sam post nadal znajduje się na Instagramie pod Twoim kontem, tzn. Twoje zdjęcie nie zostało usunięte.

  Jak usunąć sugestie na Instagramie

Jak ukryć post na Instagramie?

Ukrywanie posta na Instagramie jest łatwe, a ponieważ nie jest to trwałe, możesz łatwo odkryć post, kiedy tylko masz na to ochotę.

Otwórz aplikację Instagram na swoim telefonie
Przejdź do zakładki swojego profilu.
Stuknij wpis, który chcesz ukryć.
Stuknij przycisk z trzema kropkami w prawym górnym rogu posta.
Wybierz Archiwum z menu.
Post zostanie usunięty z Twojej osi czasu.

Odkryj post na Instagramie!

Jeśli w dowolnym momencie zechcesz dodać post z powrotem do swojej osi czasu, możesz go odkryć lub zarchiwizować. Aby odkryć post na Instagramie, wykonaj poniższe czynności.

Otwórz aplikację Instagram na swoim telefonie.
Przejdź do zakładki swojego profilu.
Dotknij przycisku hamburgera w prawym górnym rogu.
Z menu wybierz Archiwizuj.
Dotknij listy rozwijanej u góry ekranu i wybierz Archiwum postów.
Stuknij przycisk z trzema kropkami w prawym górnym rogu posta.
Wybierz Pokaż w profilu.
Post pojawi się ponownie na Twojej osi czasu.

  Jak wyłączyć komentarze w poście na Instagramie

Gdy post zostanie przywrócony do Twojej osi czasu z archiwów, wraca do swojego pierwotnego miejsca, tj. tego samego dnia, w którym został pierwotnie opublikowany. Nie jest publikowany jako nowa pozycja na Twoim koncie.

Wniosek

Instagram ma funkcję publikowania krzyżowego, dzięki której możesz opublikować zdjęcie na Facebooku w tym samym czasie, gdy publikujesz je na swoim profilu na Instagramie. Funkcja archiwum na Instagramie nie jest połączona z Twoim kontem na Facebooku. Jeśli ukryjesz post na Instagramie, ale umieściłeś to samo zdjęcie na Facebooku, post na Facebooku pozostanie widoczny. Jeśli chcesz ukryć post na Facebooku, musisz wejść na swoje konto na Facebooku, aby to zrobić.

  Zapisywanie zdjęć z Instagrama na urządzeniu mobilnym i komputerze

x