Jak wyłączyć ponowne udostępnianie historii na Instagramie dla swojego konta

Udostępnij teraz w social media:

Jeśli znajdziesz interesujący post na swoim kanale Instagram, możesz udostępnić go swoim obserwującym na jeden z dwóch sposobów; aplikację Repost lub udostępniając ją swojej historii. Aplikacja Repost wypełnia lukę, której Instagram odmawia wypełnienia; udostępnianie postów. Instagram nie pozwala użytkownikom na udostępnianie postów ze swojego kanału na własne konto. Mogą jednak udostępnić post ze swoją historią na Instagramie. Oznacza to, że jeśli Twoje konto jest publiczne, każdy, kto Cię obserwuje, może również udostępniać Twoje posty w swoich historiach. Jeśli nie podoba Ci się pomysł udostępniania Twoich postów w ten sposób, możesz wyłączyć udostępnianie w historiach na Instagramie.

Wyłącz ponowne udostępnianie w relacjach

Jeśli jeszcze tego nie wiesz, Instagram zapewnia użytkownikom doskonałą kontrolę nad kontem, zawartością i powiadomieniami. Użytkownicy mogą dostosować prawie każdy aspekt wszystkiego.

  Jak zobaczyć wszystkie dane, które Instagram ma na Twój temat

Otwórz Instagram i przejdź do zakładki swojego profilu. Stuknij ikonę hamburgera w prawym górnym rogu. Szuflada nawigacji otworzy się z przyciskiem koła zębatego u dołu. Stuknij przycisk koła zębatego, aby przejść do ekranu Opcje. Na ekranie Opcje zobaczysz opcję „Udostępnianie dalej w historiach”. Dotknij go i wyłącz przełącznik, aby wyłączyć udostępnianie w historiach.

Gdy ktoś, kto podąża za Tobą, próbuje udostępnić Twój post w swojej historii, opcja udostępniania w historii po prostu nie pojawi się w menu udostępniania. Nadal mogą zrobić zrzut ekranu Twojego posta, a następnie udostępnić go swojej własnej historii lub nawet na swoim koncie. Instagram nie zniechęca do zrzutów ekranu. W rzeczywistości nawet Snapchat pozwala im teraz, więc pamiętaj, że za każdym razem, gdy wyłączysz opcje udostępniania, zrzut ekranu jest nadal możliwy.

  Przeżyj swoje minione lata na Facebooku i Instagramie na zdjęciach

To ustawienie nie będzie miało żadnego wpływu na możliwość udostępniania postów w swoich historiach. Jeśli użytkownik wyłączył opcję dla swojego posta, nie będziesz mógł udostępniać jego postów, ale poza tym nic nie powstrzyma Cię przed ponownym udostępnianiem postów w Twojej historii.

Jeśli Twoje konto na Instagramie jest prywatne, to ustawienie nie jest czymś, o co musisz się martwić. Obserwujący Cię użytkownicy nie będą mogli udostępniać Twoich postów w swoich własnych historiach. Opcja zrzutu ekranu nadal będzie dostępna.

Jeśli wyłączasz udostępnianie w historiach, ponieważ martwisz się, że Twoje treści zostaną skradzione, powinieneś wiedzieć, że udostępniony dalej wpis jest należycie przypisany osobie, która go stworzyła. Historie również wygasają po jednym dniu, więc czas życia Twojego posta jest krótki. Wreszcie możesz usunąć post i nie będzie on już pojawiać się w niczyjej historii.

  Jak udostępniać wideo na żywo na Instagramie przez 24 godziny

x