Udostępnij teraz w social media:

Duże wydarzenia życiowe, społeczne lub polityczne powodują, że ludzie i strony na Facebooku częściej publikują posty. Wydarzenia mogą nawet wypaczyć posty, które są tworzone, aby nie dotyczyły tematu, który początkowo Cię interesował, gdy polubiłeś stronę. Zawsze możesz cofnąć polubienie, przestać obserwować lub zaprzyjaźnić się z ludźmi i stronami, ale Facebook ma lepsze rozwiązanie; użyj przycisku drzemki. Dostępna jest nowa funkcja dla użytkowników Facebooka, która pozwala odłożyć stronę na Facebooku lub osobę na 30 dni. Możesz zakończyć okres drzemki wcześniej, jeśli chcesz, ale nie ma opcji dostosowywania tego, jak długo może trwać drzemka.

Sprawdź -   Jak usunąć swoje konto Gmail bez usuwania konta Google

Możesz odkładać osoby i strony z serwisu Facebook i aplikacji Facebook.

Drzemka – Facebook Web

Przejdź do zakładki głównej na Facebooku i przewiń swoje źródło treści. Kiedy zobaczysz coś od znajomego lub stronę, która sprawia, że ​​nie chcesz o nim słyszeć przez 30 dni, kliknij małą strzałkę menu obok wpisu. Zobaczysz nową opcję Odłóż na 30 dni. Kliknij to. W razie wypadku będziesz mógł od razu cofnąć czynność.

Zakończ drzemkę – Facebook Web

Okres drzemki zakończy się automatycznie po 30 dniach, jednak zawsze możesz zakończyć go wcześniej, jeśli chcesz. Aby to zrobić, odwiedź stronę lub profil, który odłożyłeś. Zobaczysz przycisk „Odłożono”. Kliknij go i wybierz opcję „Zakończ drzemkę”. Informuje, ile dni pozostało do automatycznego zakończenia okresu drzemki.

Sprawdź -   Jak usunąć stronę w programie Microsoft Word

Drzemka – aplikacja Facebook

Proces jest taki sam w aplikacjach Facebooka; przejdź do swojego kanału domowego i przewijaj go, aż znajdziesz coś, czego nie możesz zobaczyć przez 30 dni. Stuknij strzałkę w dół i wybierz opcję Drzemka na 30 dni.

Zakończ drzemkę – aplikacja Facebook

Aby wcześniej zakończyć drzemkę, odwiedź profil lub stronę, którą odłożyłeś, i poszukaj przycisku Drzemka. Dotknij go i wybierz opcję Zakończ drzemkę.

Wygląda na to, że nie ma sposobu, aby zobaczyć, które strony i profile odłożyłeś na Facebooku. Będziesz musiał sam je zapamiętać lub poczekać, aż okres drzemki wygaśnie, zanim posty od nich powrócą do Twojego kanału. Opcja drzemki dotyczy postów, ale będzie dotyczyła również powiadomień dotyczących strony lub profilu. Na przykład, jeśli uśpisz znajomego na Facebooku, nie zobaczysz jego postów w swoim kanale, ale także nie będziesz otrzymywać powiadomień, gdy wejdą na żywo lub zaktualizują swój status. Jeśli jeszcze nie widzisz opcji drzemki, poczekaj kilka tygodni, a powinna się pojawić.

Sprawdź -   Jak anulować subskrypcję Nintendo Switch Online